16 / 05 / 2024

Kripto para piyasalarında gecikme yaşanabilir!

Kripto para piyasalarında gecikme yaşanabilir!

Kripto paralarda yapılacak düzenleme için bekleyiş devam ediyor. Uzmanların düzenlemenin geçilebileceğini açıklıyor. 



Merkez Bankası’nın ödeme sağlayıcılar üzerinden kripto paralaa yönelik ödemeleri ve para transferlerini yasaklamasından bu yana yatırımcılar yasal düzenlemeleri bekliyor. 

Dünya gazetesinden Barış Erkaya'nın haberine göre; düzenleme taslağının da artık son aşamada olduğu ifade ediliyor. Eylül ayında çıkması ve hem kripto paralar hem de kripto para platformlarına yönelik düzenlemeler içermesi beklenen taslağın pilot uygulama ile Ekim ayında çıkacağı alınan duyumlar arasında. Ancak Merkez Bankası cephesinde biraz durduğu ve düzenlemenin biraz geçilebileceğini iddia edildi. Merkez'in özellikle kara para olabilecek kaynağın akışını önceki düzenlemeyle durdurduğu ifade ediliyor. 

Kripto para piyasalarında gecikme yaşanabilir!

Türkiye’de kripto paralara yönelik kurumsal onay verme konusunda oldukça ilgi çekici gelişmeler yaşandı. Fenerbahçe’nin Türkiye’de kurulu bir borsa üzerinden token arzı, bu hafta içerisinde ise AB Grup Holding’in hem bir kripto para alım-satım platformu hem de kendi blockchain ağ altyapısına sahip bir kripto para çıkardığını, bu projenin arkasına da grubun tüm sermayesini teminat olarak koyacağını duyurması önemli gelişmeler olarak kabul edildi.

Kripto para alanına yatırım yapan herkes öncesinde  Ankara  ile görüştüğünü belirtiyor. Buradan çıkan sonuç ise alım-satım platformlarına yönelik oldukça sert kurallara sahip, fakat kripto para yatırımlarının önünü tıkamayacak bir düzenlemenin çıkacağı yönünde. Borsalardan çok yüksek sermaye yeterliliği talep edileceği ve platformların çok yakından takip edileceği düşünülüyor. Ek olarak yatırımcı koruma mekanizması oluşturulacağı da belirtiliyor.

Elbette bu yüksek sermaye şartı birçok borsanın astronomik sermaye artışları gerçekleştirmesini zorunlu olacak. Sermaye şartı için geçiş dönemi olacak mı, belli değil. Fakat platformlar arasında birleşme ve satın almaların yaşanacağı günler yakın olabilir.
 

Kripto para düzenlemesi neleri kapsayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön