07 / 05 / 2024

Kripto parada deprem! Bitcoin’de sert yükseliş! Bundan sonra ne olacak?

Kripto parada deprem! Bitcoin’de sert yükseliş! Bundan sonra ne olacak?

Kripto parada rüzgar, tersine döndü, yükseliş başladı. 18 ayın dibine gören kripto para piyasalarında düşüşü fırsat bilen yatırımcılar alım yaparken, Fed ve AMB’nin enflasyon ile mücadele kapsamı dahilinde faiz artırımına gitmeleri sonrası artışlar devam ediyor.



ETHEREUM’DA DA ALIMLAR ETKİLİ OLUYOR 

Ethereum da seyir eden yükselişe ayak uydurdu ve primlenmeye start verdi. Gün içinde en düşük 1597 doları gören Ethereum da en yüksek de 1717 doları gördü. Şu sıralar % 4 civarında prim ile 1705 dolardan işlem görüyor.

PİYASA DEĞERİ ARTTI 

Kripto paraların toplam piyasa değeri tekrar 1 trilyon doların üzerine çıktı.

MERKEZ BANKALARI ENFLASYONLA MÜCADELE EDİYOR 

Merkez bankaları yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için faiz artırımı silahını kullanmakta. En son Avrupa Merkez Bankası 24 senenin en yüksek faiz artışını oldu ve politika faizini % 0, 50’den % 1, 25’e yükseltti. Fed’den de agresif faiz artırımı beklentileri hala devam ediyor. Fed 21 Eylül’de faiz hamlesini gerçekleştirecek.

ENERJİ KRİZİ BÜYÜYOR 

Rusya - Ukrayna Savaşı sebebi ile Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı cephe almasının ardından doğal gaz krizi meydana çıktı. Doğal gaz fiyatları dört katına yaklaşırken Kuzey Akım bir hattında teknik arıza oluştu ve Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz akışı kesilmekte. Siemens’in ekipmanlarındaki arıza sebebi ile doğal gaz akışının kesildiğini dile getiren Rusya, Siemens’in tamiratı bitirmesini beklediklerini bildirdi.

Doğal gaz depolarını tam anlamda dolduramayan Avrupa ülkeleri tasarruf yapılması için ise kurallar getirdi. Evlerde kalorifer veya klima dereceleri belli ısılara getirilirken gereksiz görülen sokak aydınlatması ve bina aydınlatmaları kapatıldı.

Kripto parada deprem! Bitcoin’de sert yükseliş! Bundan sonra ne olacak?

Ünlü uzman yeni asgari ücreti ve emekli maaşını açıkladı! İşte 2023 yılı asgari ücreti ve emekli maaşı

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak?

Ucuz konut fırsatı için son birkaç adım! TOKİ 2022 başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ Konut Projesi’nde şartlar neler

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön