03 / 05 / 2024

Kripto paralara ABD freni!

Kripto paralara ABD freni!

ABD’den arka arkaya gelen haberlerle kripto para piyasasında geri çekilme yaşandı. Peki kripto paralarda son durum ne?



ABD’den arka arkaya gelen haberlerle kripto para piyasasında geri çekilme yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, piyasaları etkileyebilecek haber akışlarının durması ile piyasa kayıpların bir kısmını geri aldı.

Kripto paralarda yaşanan geri çekilmeleri Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz anlattı.

Kripto paralara ABD freni!

Açıklanan resmi rakamlara göre, dün tekrar 21 bin 600 dolar direncine doğru hareketlenen Bitcoin, akşam saatlerinde ABD’den gelen haberlerle geri çekilme yaşadı. Aktarılan detaylara göre, öğle saatlerinde kripto paralarla ilgili aksiyon alacağını dile getiren Amerika Adalet Bakanlığı’nın, Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitzlato’nun Rus yöneticisine kara para aklama iddiasıyla icra işlemi başlatması ve ABD merkezli Genesis’in iflas başvurusunda bulunacağı haberleri piyasalar üzerinde baskının artmasına sebep oldu. 

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz açıklamasında yılbaşından bu yana ilk kez yüzde 1’in üstünde negatif bir günlük kapanış yapan Bitcoin'in 20 bin 400 dolar seviyelerine, Ethereum'un ise 1500 dolar bölgesine kadar çekildiğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön