07 / 07 / 2024

Kripto paralara ABD freni!

Kripto paralara ABD freni!

ABD’den arka arkaya gelen haberlerle kripto para piyasasında geri çekilme yaşandı. Peki kripto paralarda son durum ne?



Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz açıklamasında piyasaları etkileyebilecek haberlerin gelmemesiyle piyasaların kayıplarının bir kısmını geri aldığını belirterek, yeni güne de yükselişle başlayan kripto paraların gücünü korumaya devam ettiğini söyledi.

Aktarılan detaylara göre, sabah saatlerinde Bitcoin 20 bin 800 dolar seviyelerinde alıcı bulurken Ethereum 1530 dolar bölgesinde fiyatlandı. Verilen bilgiye göre, kripto paraların toplam piyasa değeri ise 1 trilyon doların hemen altında 970 milyar dolar civarında. Bitcoin dominansı yüzde 43,4 ile bir miktar yükselme eğilimindeyken dolar endeksinin 101’li seviyelere kadar gerilemesi kripto paraları da destekliyor.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz küresel piyasalarda ise tahvil rallisi yaşanırken borsaların geri çekildiğini söyleyerek, dün ABD borsalarının günü yüzde 1’in üzerinde satıcılı kapatırken tahvillere ciddi bir kaynak girişi olduğunun görüldüğünü kaydetti. Ayrıca ABD 10 yıllık tahvil faizleri eylül ayından beri en düşük seviyelere geriledi.

Kripto paralara ABD freni!

Veri akışının nispeten sığı olduğu bu haftada bugün, yurtdışında ABD’den Philadelphia İmalat Endeksi ile FED başkan yardımcılarının söylemleri de yakından takip edilecek. Yurt içinde ise TCMB’nin faiz kararı gelecek, şu an için politika faizinde herhangi bir değişikliğin olması beklenmiyor. 

Verilen detaylara göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin dün volatil hareketlilikler göstererek oldukça kritik direnç seviyesi olan 21 bin 600 dolar seviyesinden ikinci kez ret alarak 20 bin 450 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilme yaşadı. Yine verilen detaylara göre, bu sabah saatlerinde 20 bin 800 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. Hızlı yükselişlerden sonra beş gündür bir bant aralığında hareketlilik gösteren Bitcoin için, yukarı yönlü hareketlilik olması halinde ilk kritik direnç seviyesi olarak 21 bin 600 dolarun tekrar test edilebileceği kaydedildiç. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz'a göre, bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar yapması 23 bin 230 dolar seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirebilir. Ayrıca aşağı yönlü hareketlilikte ise ilk destek seviyesi olarak 20 bin 450d olar seviyesinin çalışması da beklenebilir. Söz konusu bu seviyeye tutunamaması durumunda 19 bin 550 dolar seviyelerini de beraberinde getirebilir.

 Aktarılan detaylara göre, Doge dün yüzde 15 civarında hareketlilik göstererek kritik seviyeden dördüncü kez ret aldı. Gün içinde e verdiklerini geri alan Doge bugün 0.08090$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Yine verilen detaylara göre, 0.08000$ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması ve yukarı yönlü hareket etmesi durumunda 0.08880$ seviyesinin direnç olarak çalışması da beklenebilir. Söz konusu bu seviyenin aşılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapması halinde 0.10280$ seviyelerine kadar yükselişi de beraberinde getirebilir.

Ayrıca Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz'a göre, aşağı yönlü hareketlilikte ise 0.08000$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir. Söz konusu bu seviyeye tutunamaması durumunda bir sonraki kritik destek seviyesi olan 0.07230 dolar ile karşılanabilir.

Bitcoin'de boğa sinyali! 

Kripto paraların şahı Bitcoin’deki yükseliş tabana da yayılıyor!

Bitcoin'in yükselme nedenini açıkladı herkes şoke oldu! Bitcoin bu seviyeleri görebilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön