02 / 05 / 2024

Küçükçekmece’de duvarları çatlayan okulda protesto!

Küçükçekmece’de duvarları çatlayan okulda protesto!

Küçükçekmece’de veliler, duvarlarında çatlaklar bulunan okul önünde eylem yaptı. Bazı veliler bu yüzden çocuklarını okula göndermedi...



Küçükçekmece Gültepe Mahallesi'nde bulunan Gültepe İlkokulu'nu duvarlarında ve kolonlarında çatlaklar oluştu. Okulda 4 Ekim’de gerçekleştirilen inceleme sonrasında, binada hasar olmadığı ve eğitime devam edileceği yönünde karar verildi. Korkusuz’un haberine göre,  verilen karara karşı çıkan veliler, çocuklarını okula göndermeyerek okul önünde protesto yaptı. 

'Risk yok' açıklaması

Çocuklarını derslere göndermeyen velilere tepkide bulundular. İki farklı cephe arasında anlaşmazlıklar çıktı. Okul önündeki kalabalığa açıklama yapan Küçükçekmece ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Isa Kamçı, “Değerli çocuklar, bir arkadaşınızın burnu kanamasın diye arkamda gördüğünüz binadan bin tane, iki bin tane hatta sonsuz tane binayı yıkarız yeniden sıfır yaparız. Devletimiz, milletimiz en güzelini, mükemmelini yapar. Burada güçlendirme yapıldı, işin erbabı olan profesörlerimiz inceleme yaptı. Burada hiçbir risk yok” şeklinde konuştu. 

Veliler, “Rapor paylaşılsın” dedi

Okulda yapılan incelemeden sonra çıkan olumlu raporun kendileri ile paylaşılmadığını belirten veliler, “İki rapordan bahsediliyor. İlk raporun olumsuz ikinci raporun olumlu çıktığı söyleniyor. Bu rapor paylaşılmalı" ifadelerinde bulundular.

Depremden etkilenen okullar tahliye ediliyor!

Tekirdağ’da depremden etkilenen okul binası boşaltıldı!


Geri Dön