10 / 05 / 2024

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.



Analistler, Powell'ın verilere bağlı kalacaklarını vurgulamasının, yatırımcıları Fed'in bir sonraki hamlesi konusunda kararsız bıraktığına dikkat çekerek, Powell'ın ekonomide artık resesyon beklemediklerini de belirttiğini hatırlattı. Powell'ın sözle yönlendirmeleri sonrasında para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde 25 baz puan faiz artırma ihtimali yüzde 22'y yükselirken,  aralık ayı için ise faiz indirimi fiyatlamalarda yer bulmayı sürdürüyor. 

Ayrıca, ülkede şirketlerin bilanço sezonu tüm hızıyla sürerken, bugün Mastercard, McDonald's, T-Mobile ve Intel gibi şirketlerin finansal sonuçlarını duyurmaları da bekleniyor.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Söz konusu gelişmelerle altının ons fiyatı yeni güne yüzde 0,3 yükselerek 1.978 dolardan başlarken, Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,8 yüksek 83,3 dolardan işlem görüyor.

Dün New York borsasında, artış eğilimini üst üste 13. işlem gününe taşıyan Dow Jones endeksi günü yüzde 0,23 yükselişle S-P 500 endeksi yatay seyirle kapattı. Nasdaq endeksi ise günü yüzde 0,12 düşüşle tamamladı. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni günü pozitif seyirle açtı. 

Avrupa borsalarında negatif bir seyir hakim olurken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararı ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın toplantı sonrasındaki sözle yönlendirmelere odaklandı. 

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, ECB'nin bugün politika faizini 25 baz puan yükseltmesine gözüyle bakılırken, politika metninde ve Lagarde'ın açıklamalarında gelecek dönem ile ilgili ipuçları yatırımcıların odağında yer alıyor. 

Dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,19, DAX 40 endeksi yüzde 0,49 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,35 değer kaybı yaşarken, İtalya'da MIB 30 endeksi önceki kapanışının hemen üzerinde günü tamamladı. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni günü karışık seyirle açtı. 

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Asya'da pay piyasaları, Fed'in faiz kararından sonra güne pozitif bir giriş yaptı. Bölgenin en önemli merkez bankalarından biri olan Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ), yarın duyuracağı para politikası kararı öncesi Boj Başkanı Kazuo Ueda, "Şirketler için genişleyici parasal ortam devam ettirilecek" açıklamasında bulundu.

Analistler, Banka'nın para politikasında değişikliğe gitmesinin beklenmediğine fakat yarınki toplantısında politikada ayarlamalar yapabileceğine ilişkin spekülasyonların bulunduğunu hatırlattı. 

Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,7, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1,4, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,4 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,8 artış gösterdi. 

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Yurt içinde dün pozitif bir seyir izlenen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,1 yükselişle 6.743,86 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışına imza attı. 

Dolar/TL, dün önceki kapanışının hemen üzerinde 26,9356'dan günü kaptmasından sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında 26,9270 seviyesinde seyrediyor. 

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.800 ve 6.900 seviyelerinin direnç, 6.700 ve 6.600 puanın destek konumunda yer aldığının altını çizdi. 

Üç şehre son dakika müjdesi! Bakanlık resmen açıkladı, yüzde 95'i tamam!

TOKİ müjdeyi verdi: 42 ilde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar yüzde 25 peşin, 120 ay vade fırsatıyla satılacak! İstanbul...

Konteyner konut ithalatındaki vergi istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön