21 / 05 / 2024

KYK borcu faizi ne zaman silinir? KYK geri ödeme faiz silindi mi?

KYK borcu faizi ne zaman silinir? KYK geri ödeme faiz silindi mi?

KYK borcu faizi ne zaman silinir? KYK geri ödeme faiz silindi mi? soruları gündemde yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!



KYK borcu faizi ne zaman silineceği milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor.  Gözler bu hafta toplanacak TBMM genel kuruluna çevrilirken, vekilleri bu hafta yoğun bir gündem beklemektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağustos ayında duyurduğu KYK borçlarının faizleri ile ilgili teklif Meclis’te görüşülüp tartışılacak.

 Peki, Milyonların beklediği KYK borçlarının faizleri ne zaman silinecek? KYK borç sorgulama nasıl yapılmaktadır? KYK borç TC kimlik No sorgulama ve KYK borç faizleri ile ilgili teklife dair detaylar…

KYK BORÇLARININ FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK? KYK BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

Meclis, 6. yasama yılı çalışmalarına 4 Ekim 2022 Salı tarihinde başlayacak. Saat 15.00'te başlayacak Genel Kurul’da görüşülecek konuların başında ekonomiye dair torba yasa teklifi milletvekillerinin onayına sunulması bekleniyor. Bu teklif ile Kredi Yurtlar Kurumu'na olan borçların faizleri de silineceği düşünülüyor.

BU MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERMİŞTİ!

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK borçlarının faizleri ile ilgili olarak yapılacak düzenleme ile ilgili şunları söylemişti; “Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanabilecek. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş bulmuş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık yalnızca aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar. ”

KYK BORÇ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

KYK kredi borcu sorgulama işlemini e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden gerçekleşebilir.

Sabiha Gökçen metro açıldı mı? Sabiha Gökçen metro durakları belli oldu mu?

Kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar oldu? En yüksek kira artış oranı ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatlarında son durum! İşte 3 Ekim Pazartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön