26 / 05 / 2024

KYK burs çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?

KYK burs çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?

KYK burs başvuru sonuçları öğrencilerin gündemini oluşturuyor. KYK burs başvurusu 15-17 Kasım tarihleri arasında alındı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak, KYK burs çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim? İşte detaylar!



KYK BURS ÇIKIP ÇIKMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

KYK burs başvuru sonuçlarınızı e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet üzerinden KYK burs sorgulama sayfasına giriş yapıp, burs ya da kredi durumunuzu öğrenebilirsiniz.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı. Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar burs başvurularını http://turkiye.gov.tr'den adresinden yapabilirsiniz.”

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları, 15 ile 17 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım'da sona ermişti, sonuçlar da 15 Aralık 2021 tarihinde başvuru yapan kişiler için ilan edilmişti. Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl da Aralık ayının ortalarına doğru açıklanacağı düşünülüyor.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

KYK burs başvuruları, 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadardı bu tarihte sona erdi. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler olursa, yine bu tarihe kadar e-Devlet sistemi üzerinden bilgilerini değiştirebilir, güncelleyebilir.

Başvuru anında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları vasıtası ile kontrol edilecektir. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs veyahut öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Doğalgaz yardımı tamamlandı yazıyor ne demek?

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön