03 / 05 / 2024

Ladik turizm için değerli!

Ladik turizm için değerli!

Başkan ÖZBALCI, ’’Ladik turizm şehri ve yaylara sahip bir yer. Akdağ Kayak tesisimiz kış aylarında kayak sporu, yaz aylarında da çim kayağı sporu için tercih ediliyor.



Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ilçemizi ziyaret etti.İlçe Kaymakamı Mustafa TEMİZ, Belediye Başkanı Selim ÖZBALCI, Garnizon Komutan Vekili J. Kd. Başçavuş Onur TÜRKYILMAZ, Emniyet Müdürü Şahin OKYAZ, Ak Parti İlçe Başkanı Fikret BAŞTAN, CHP İlçe Başkanı Necati AKDEMİR, daire amirleri ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali İbrahim ŞAHİN, kaymakamlık makamında ilçemiz sorunları hakkında bilgi aldı.


Belediye Başkanımız Selim ÖZBALCI, uygulama alanı Saray Mahallesi’nden, yayla şenlikleri alanı ve Akdağ Kayak Merkezine aktarması olan teleferik projesini  gündeme alarak, teleferik projesi ve  projeyle ilgili uğraşları hakkında bilgi verdi. Başkan ÖZBALCI, ’’Ladik turizm şehri ve yaylara sahip bir yer. Akdağ Kayak tesisimiz kış aylarında kayak sporu,  yaz aylarında da çim kayağı sporu için tercih ediliyor. Bu projeye sadece Ladik’in değil, Samsun’un da sahiplenmesi gerekiyor. Önce valiliğimiz sonra büyükşehir belediyemiz sahip çıkmalı ’’ dedi. Sonrasında İskaniye Mahallesi’nde şehrin girişi olan Devlet Karayolları kapsamındaki Ladik-Suluova yolunun yapılmamasına değinen başkan, Vali ŞAHİN’ in çocuklara okullarda trafik eğitimi verilmesinden bahsederken, Gazi Caddesi’nde ki okul kavşağında, sinyalizasyon sistemi olması gerekliliğini ifade etti.


     Ak Parti İlçe Başkanı Fikret BAŞTAN, Ladik  Hamamayağı Kaplıca Tesisleri ile ilgili sıkıntıları dile getirirken, CHP İlçe Başkanı Necati AKDEMİR’ de, Ladik’in deprem bölgesi olduğunu, yerleşmenin deprem hassasiyetinin az olduğu kayalıklı yapılarda yapılması ve imar planının buna göre uygulanması gerekliliğini söyledi.


     Vali ŞAHİN, Ladik’in turizm için çok değerli bir yer olduğunu, sorunların öncelikli olanlarını yerine getirileceğini, ceberut bir yönetim anlayışı benimsemediğini, birlikte hareket edileceğini  ve yaşadığımız yeri birlikte yöneteceklerini ifade etti. Ladik Akdağ suyuna da değinen Vali ŞAHİN, Akdağ suyunun çok güzel olduğunu, yabancı şirketlere satılmamasını ve suyun artık petrolden daha değerli olduğunu dile getirdi. Son olarak çocukların trafik konusunda eğitilmesi gerekliliğini ve bunun için okullara gerekli talimatları verdiklerini söyleyen Vali İbrahim ŞAHİN, ‘’Bu yağmurlu havada beni beklediniz. Teşekkür ederim. Bir yakınımın cenazesi için Amasya’ ya geçeceğim. Çok fazla kalamayacağım. Sizlerle daha çok görüşeceğiz.’’ diyerek ziyaretini sonlandırdı.


Ladik


Geri Dön