10 / 05 / 2024

Makine ihracatı 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttı!

Makine ihracatı 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttı!

MAİB, makine ihracatının 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttığını paylaştı. MAİB tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, 2023 yılı ocak-mayıs döneminde Türkiye’nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 11,7 oranında artarak 11,7 milyar dolar oldu.



2023’ün ilk 5 ayında gerçekleştirilen 1,1 milyar dolarlık yükselişin yarıdan fazlasının Rusya’ya yapılan ihracat artışından kaynaklandığına vurgu yapan MAİB Başkanı Kutlu Karavelioğlu, 2023’ün ilk 5 ayında Rusya pazarında yakalanan başarıyı Avrupa’da sergilenecek yeni bir başarı hikâyesiyle desteklemek üzere çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Yanı başımızda süren savaş, yüz binlerce vatandaşımızı etkileyen deprem felaketi ve sonrasında gelen seçimler sebebiyle Avrupa’daki, özellikle sürdürülebilirlik alanındaki gelişmeleri izlemeyi güçleştiren bir gündem yoğunluğu oldu.

Makine ihracatı 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttı!

En önemli şansımız, uzun bir süredir sanayide dönüşüm üzerinde çalışan Avrupa ülkelerinin bürokratik ve hantal yapıları nedeniyle çok hızlı yol katetmemiş olmaları. Ama bizim, tabiri caizse, sınavlarına son gece çalışan bir öğrenciden daha bilinçli olmamız ve hazırlık süreçlerimizi, rakiplerimizden geride kalmadan yoğunlaştırmamız gerekiyor. Türkiye’nin yönetim istikrarının sağladığı avantajlarla, önümüzdeki beş senede neler yapmamız gerektiğine odaklanmamız lazım.”

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön