11 / 05 / 2024

Malatya Gelinciktepe'de 1.799 adet deprem konutunun inşası tam gaz! 

Malatya Gelinciktepe'de 1.799 adet deprem konutunun inşası tam gaz! 

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden en çok etkilenen şehirlerden Malatya'da deprem konutları tüm hızıyla inşa ediliyor. Malatya Gelinciktepe'de 1.799 adet deprem konutu yapılıyor. 



Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, söz konusu açıklamasında deprem konutlarının hızla yükseldiğinin altını çizdi. 

Söz konusu açıklamasında "Bir taraftan temel açma çalışmaları devam ediyor diğer taraftan binaların temelleri atılıyor bir taraftan bina inşaatları yükseliyor. Burada üçüncü etapta 474 konut, camimiz ve ticari alanımız inşa edilmiş olacak. Yan tarafımızda Elazığ depreminde inşa edilen 300 konutu görüyoruz. Arka kısımda 3. etap konutlar inşa ediliyor" ifadelerine yer veren Osman Güder, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşları bir an önce konutlarına kavuşturmayı hedeflediklerine dikkat çekti. 

TOKİ'nin inisiyatifiyle müteahhit firmaların çalıştığını aktaran Güder, "Belediye olarak haftada en az iki defa gelerek, çalışmaların hızlandırılması noktasında müteahhit firmayla görüşüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Malatya Gelinciktepe de 1.799 adet deprem konutunun inşası tam gaz! 

Güder, ilçede Gelinciktepe ile Çamurlu Mahallesi'nde yapımı süren deprem konutlarının tamamlanmasıyla vatandaşların daha sağlıklı ortamda yaşayacağına dikkat çekti. 

Bina inşaatlarının ivedilikle sürmesiyle konutların zamanında teslim edileceğini de dile getiren Güder, "Amacımız, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızı bir yıl içerisinde konutlarına kavuşturmak. Yeni yapılacak konutların zemin analizini iyi yapmak lazım" dedi ve Elazığ depreminden sonra inşa edilen ve 3 büyük depremi gören binalarda bir çizik bile olmadığını, bu binaların sağlamlığının vatanbdaştaki memnuniyeti artırdığını belirtti. 

Malatya Gelinciktepe de 1.799 adet deprem konutunun inşası tam gaz! 

Kentte, 2020'de TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarıyla Gelinciktepe'nin yaşam alanı haline geldiğini vurgulayan Güderi, söz konusu açıklamasında "Sosyal donatıları, ibadethaneleri, ticarethaneleriyle burayı alt merkez haline getirmeyi amaçlıyoruz. Malatya'da çarşı kültürü var, insanlar artık tüm ihtiyaçlarını çarşıya giderek karşılamayacak. Bulunduğu bölgede tüm ihtiyaçlarını karşılayacak" diye konuştu. 

Bu senenin sonu için hedeflerinin 20 binden fazla vatandaşı konutlarına kavuşturmak olduğuna dikkat çeken Güderi "Vatandaş, konutların devlet tarafından yapılmasını istiyor, çünkü kentte TOKİ daha önce 10 bin civarında konut yaptı. Bu konutlarda herhangi bir sıkıntı olmadı, devlete güven duygusu oluşturdu" ifadelerini kullandı. 

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Eşi vefat edenlere para desteği verilecek! Şartları karşılayan hemen alacak!

Doların 90 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Dolar borcu olanlar elinizi çabuk tutun! Dolar tam bu kadar olacak


Geri Dön