15 / 05 / 2024

Marka kent olmak istiyoruz!

Marka kent olmak istiyoruz!

Yozgat Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği 25 bin 600 kişi nüfusluk Akdağmadeni ilçesinin marka bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti..



Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, değişimde ve gelişimde öncü olup yüksek yaşam kalitesi sunmak için çalıştıklarını söyledi. İlçedeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Daştan, "Marka bir kent olma yolunda hızla ilerliyoruz" dedi. 


Daştan, 25 bin 600 kişinin yaşadığı Akdağmadeni hakkında bilgi verirken, "İlçemiz cennetten bir köşedir. Tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Akdağmadeni'nin geçmişi; M.Ö. 2000'li yıllara kadar uzanır" diye konuştu. 


Alt yapı çalışmaları


İlçede belediye tarafından gerçekleştirilen projeleri anlatan Daştan, şunları kaydetti: "Altyapı çalışmalarımız son hızla devam etmektedir. 2004 yılına kadar 26 kilometre olan kanalizasyon hattı; 2004 ve 2012 yılları arasında belediyemiz tarafından yapılan çalışmalar sonucu 84 kilometre kanalizasyon hattı yapılmış ve toplamda 110 kilometre uzunluğa ulaşmıştır. 


Su sorunu ortadan kalktı 2004 yılından önce ilçemiz içme suyu saniyede 37 litre olan ve su sıkıntısı çeken bir ilçe durumundayken 2004-2012 yılları arasında yapılan çalışmalar sonucu 7 kuyudan, ormanlık alanlarda dahil olmak üzere ilçe içme suyu şebekesine toplamda 113 litre/ saniye içme suyu ilave edilerek geçmişte ve gelecekte ki içme suyu sorununu ortadan kaldırmış olduk. Termal hedefi Projesi hazırlanan, Karadikmen Köyü'nde çıkartılan saniyede 100 litre ve 50 derece sıcaklıktaki termal suyu ilçemize getirerek termal tesislerle bölgeyi turizme açmayı hedefliyoruz. 



Marka kent olmak istiyoruz


İlçemize yapılacak olan Yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin çalışmaları başlandı. Belediyemize 5 milyon TL'ye mal olacak ve belediyenin öz kaynaklarından karşılanacak proje 14 bin 200 metre kare alan içerisine 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 6 adet peronu bulunan modern düzenli ve ihtiyaçları karşılayan bir yapı olacaktır. İlçemiz Gültepe Mahallesi'nde bulunan tekke yamacına, ilçemiz için manzaraya sahip insanların spor yapabileceği, piknik yapabileceği ve stresten uzak zamanlar geçirebileceği, bisiklet yolu ile ulaşımı sağlanan 200 bin metre karelik bir alana Tekke Mesire Alanı Projesi çalışmaları başlamış bulunmaktadır. Değişimde ve gelişimde öncü bir belediye olarak sağlıklı ve sürekli gelişen bir kent de çağdaş kentsel dönüşümleri, güçlenen alt yapısı, artan sosyal refah seviyesi ve önce halkımız anlayışıyla yüksek bir yaşam kalitesi sunmak amacındayız. İç Anadolu bölgesinin yükselen değeri olan Akdağmadeni halkımızla el ele ve gelişmeye devam ederek, marka bir kent olma yolunda hızla ilerliyoruz." 


Milliyet




Geri Dön