06 / 05 / 2024

Market savaşlarında yeni perde! Rekabet yasasını ihlal etmekle suçlanan Migros'tan flaş açıklama

 Market savaşlarında yeni perde! Rekabet yasasını ihlal etmekle suçlanan Migros'tan flaş açıklama

Migros Ticaret, Rekabet Kurumu tarafından verilen 'Kanun'un 4. maddesinin ihlal edildiğine ilişkin hükmün iptali istemiyle' yargıya başvuracağını duyurdu.



Migros Ticaret A.Ş. tarafından KAP’a gönderilen açıklamada, Rekabet Kurumu'nun bazı tedarikçi firmaların yanı sıra, Migros’un da dahil olduğu beş perakende şirketinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiğine ve taraflara idari para cezası uygulanması gerektiğine, bununla birlikte Rekabet Kurumu’nun 28.10.2021 tarihli Kurul kararı ile Migros’un da dahil olduğu beş perakende şirketine aynı kapsamda daha önce para cezası uygulandığından, yeni bir cezanın hükmedilmesine yer olmadığına karar verildiği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön