19 / 05 / 2024

Market savaşlarında yeni perde! Rekabet yasasını ihlal etmekle suçlanan Migros'tan flaş açıklama

 Market savaşlarında yeni perde! Rekabet yasasını ihlal etmekle suçlanan Migros'tan flaş açıklama

Migros Ticaret, Rekabet Kurumu tarafından verilen 'Kanun'un 4. maddesinin ihlal edildiğine ilişkin hükmün iptali istemiyle' yargıya başvuracağını duyurdu.



Migros'tan yapılan açıklamada, Rekabet Kurulu tarafından Migros Ticaret A.Ş. hakkında bir idari para cezası uygulanmamasına karar verilmiş olsa da Kanun'un 4. maddesinin ihlal edildiğine ilişkin hükmün iptali istemiyle yasal süresi içinde idari yargı yoluna başvurulacağı dile getirildi. Yapılan açıklamada Migros Ticaret A.Ş'nin faaliyetlerini her zaman kanunlara ve yasal düzenlemelere uygun şekilde sürdürdüğü, 68 yıldır koruduğu, müşteriye en kaliteli ürün ve hizmetleri en uygun fiyatlarla sunma iradesinin kesintisiz süreceği belirtildi.

13 teşebbüse 878,6 milyon lira para cezası

Rekabet Kurumu, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren üretici-tedarikçi niteliğindeki 15, perakendeci niteliğindeki 5 teşebbüs hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı ve 13 teşebbüse 878,6 milyon lira para cezası verilmesi gerektiğine karar verdi. Coca Cola Satış Dağıtım AŞ, Doğanay Gıda, Düzey Tüketim Malları Sanayi, Eti Gıda, Frito Lay, Glaxosmithkline, Haribo Şekerleme, Pasifik Tüketim Ürünleri Satış ve Ticaret AŞ, Pepsi Cola Servis ve Dağıtım Ltd. Şti, Red Bull, Şölen Çikolata, Unmaş Unlu Mamuller Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin satış fiyatları ve fiyat arışları konusunda koordinasyon sağlanması ve geleceğe yönelik fiyat artışları konusunda hassas bilgilerin paylaşımına yönelik topla-dağıt karteli niteliğinde anlaşmalar yaparak yasayı ihlal ettikleri belirlenerek para cevazı verilmesi kararlaştırılırken soruşturma kapsamındaki Kent Gıda hakkında ise yetirli bulguya ulaşılamadığı kaydedildi.

Marketlere ikinci cezaya gerek görülmedi

Soruşturma kapsamında BİM Birleşik Mağazalar AŞ, CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ, Migros Ticaret AŞ, Şok Marketler Ticaret AŞ, Yeni Mağazacılık AŞ (A101) arasında ortak tedarikçiler aracılığıyla dolaylı temaslar yoluyla fiyatların veya fiyat artışlarının koordinasyonunun sağlandığı tespit edildi ancak 2021 yılında para cevazı verildiği için yeniden para cezası uygulanmamasına karar verildi.

Rekabet Kurumu 'zincir marketler' için nihai kararı 22 Aralık'ta verecek!

Zincir marketlerin Rekabet Kurumu'ndaki savunması başladı! Ceza gelecek mi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön