29 / 04 / 2024

Mehmet Kalyoncu ‘Emanet’ adlı bestesini 100 yıllık Cumhuriyet’e armağan etti!

Mehmet Kalyoncu ‘Emanet’ adlı bestesini 100 yıllık Cumhuriyet’e armağan etti!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Kalyoncu, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen bestelediği “Emanet” adlı eserini Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Gala’da seslendirdi.



Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi, mimar, besteci ve sivil toplum gönüllüsü Mehmet Kalyoncu tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen bestelenen “Emanet” adlı eser, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’ndaki Gala gecesinde davetliler ile buluştu.

 

MEHMET KALYONCU'DAN CUMHURİYET'E ARMAĞAN!

Mehmet Kalyoncu ‘Emanet’ adlı bestesini 100 yıllık Cumhuriyet’e armağan etti! Emanet, Ona sahip çıkanlarındır diyen Kalyoncu sözlerine şöyle devam etti: “Müzik duygu ile, his ile üretilir. Berrak zihinler ve kabiliyetli eller ona hayat verir. Cumhuriyete inanmayan, onu anlamayan, hissetmeyen birisinin bunu müzikle anlatması mümkün olamaz.

Bize hissetmek nasip oldu, hissimizi birbirimizle paylaştık, umarım herkesin hislerine tercüman olmuşuzdur. Bugün bağımsızlığın, özgürlüğün kıymetini anlayıp dört elle sarılmamız gereken bir dönemdeyiz. Hala dünyanın birçok yerinde bağımsızlık mücadelesi veren milletler var. İnsan olma emanetini taşımayanların bugün Gazze’de çocukları şehit ettiği bir dönemde, adaletin ve vicdanın sesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri olmaktan dolayı çok şanslıyız. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.

Cumhuriyet bizlere emanet edilmiş. Emanet ona sahip çıkanlarındır. Bize Cumhuriyetimizi ve millî bağımsızlığımızı kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnet ve saygı, rahmetle anıyoruz.

Aylardır bu konsere hazırlanan ve unutulmaz kılan Orkestra Şefimiz Sayın Kerem Esemen’e ve bu esere yaptığı düzenlemelerle çok büyük katkı sağlayan Sayın Esin Aydıngöz’e teşekkür ediyorum. Benim ile bir hayalin gerçek olma yolculuğuna ortaklık ettiler.”

Mehmet Kalyoncu ‘Emanet’ adlı bestesini 100 yıllık Cumhuriyet’e armağan etti!

MEHMET KALYONCU KİMDİR?

Mimar ve iş insanı Mehmet Kalyoncu, Kalyon Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi olmanın yanı sıra İstanbul Yeni Havalimanı projesinde de İcra Kurulu Üyeliği görevini yürütüyor. 

İlk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamlayan Gaziantep doğumlu Kalyoncu, Ümraniye Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Lise eğitiminin son yılına girerken, Oxford Üniversitesi St. Hugh’s College tarafından düzenlenen akademik programa katıldı. Bu programa kabul edilen ilk Türk öğrenci oldu. O dönemde Rönesans Mimarisi ile ilgili akademik araştırmalarda bulundu.

Üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlarken, bu dönemde Architectural Association ve Illinois Institute of Technology üniversitelerinde ziyaretçi öğrenci olarak eğitim gördü.

Kalyoncu’nun iş hayatıyla tanışması lisans eğitimi sırasında gerçekleşti. Eğitim hayatı ve sivil toplum kuruluşlarındaki sorumluluklarını yürütürken aynı zamanda  mimarlık ofislerinde ve inşaat firmalarında staj yaptı. Üniversiteyi bitirdikten sonra Kalyon Holding’in iştiraklerinde farklı kademelerde görev aldı.

Mehmet Kalyoncu yeniden GYODER Başkanı oldu!

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Geri Dön