13 / 05 / 2024

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye deprem bütçesi eleştirisi: Hazırlık bütçesi 450 milyon lira! Böyle bir şey olabilir mi?

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye deprem bütçesi eleştirisi: Hazırlık bütçesi 450 milyon lira! Böyle bir şey olabilir mi?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bütçesini eleştirdi. İşte Özhaseki'nin o ifadeleri...



Mehmet Özhaseki den İBB ye deprem bütçesi eleştirisi: Hazırlık bütçesi 450 milyon lira! Böyle bir şey olabilir mi?

Birtakım dezavantajlara da sahip olunduğunu aktaran Özhaseki, "Hem fitne odakları bitmek bilmiyor hem de bu ülkenin bir gerçeği olarak depremsellik karşımızda duruyor. Bizim ikisine de gücümüz yeter mi? Yeter, Allah'a şükür" ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşümün öneminine yönelik konuşan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin bir gerçeği; topraklarımızın yüzde 42'si deprem bölgesinde. Nüfusumuzun da yüzde 65'i deprem bölgelerinde yaşıyor. Son 100 yıl içerisinde bu ülkede 6 ve üzerindeki şiddetlerde yaşanan depremlerin sayısı 58. Ölen insan, şehit sayımız ise 83 bin. Niye bu kadar çok şehit veriyoruz? Halbuki başka ülkelerde bu kadar olmuyor."

Özhaseki, 2012 senesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kentsel dönüşüm konusunda yasa çıkarıldığını ve bu yasa kapsamında kira yardımları yapıldığını, birçok arsanın belediyelere ücretsiz tahsis edildiğini kaydetti.

Mehmet Özhaseki den İBB ye deprem bütçesi eleştirisi: Hazırlık bütçesi 450 milyon lira! Böyle bir şey olabilir mi?

Belediye başkanlarının da bu konuda gayretli olması gerektiği konusunda da açıklama yapan Özhaseki, "Üzülerek söylüyorum. İstanbul için yakın bir tehdit var. Bütün bilim adamları bunu söylüyor ama oradakilerin hiç umurunda bile değil. Geçtiğimiz yıl itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); algı operasyonları için, yani kendilerini iyi, yapılmayanı yapılmış, olmayanı varmış gibi göstermek için ayırdıkları bütçe 845 milyon lira. Depreme hazırlık bütçesi ise 450 milyon lira. Böyle bir şey olabilir mi? İstanbul gibi bir yerde sadece algı operasyonu için 845 milyon lira ama depreme hazırlık için 450 milyon lira, sosyal tesisler için 12 milyon lira" diye konuştu.

Özhaseki, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ı kentsel dönüşüm konusunda gösterdiği cesaretten, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ı ise desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletirken, "İşi gücü algı olan, belediyecilik bile yapmayı beceremedikleri halde 'Cumhurbaşkanı adayıyım' diye tafra satanlara 'Allah insaf versin' diye dua ediyorum" diye de ekledi.

Konuşmaların ardından projede bazı vatandaşlara tapuları verildi.

A101 2 Haziran 2022 aktüel kataloğu yayımlandı! Bu hafta A101'e hangi ürünler geliyor? İşte 2 Haziran 2022 fiyat listesi

Migros temizlik ürünlerinde yüzde 50 indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 27 Mayıs 2022 fiyat listesi

Xiaomi Mi 11 Lite'a 2600 TL indirim! Bu kampanya kaçmaz! İşte 27 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Geri Dön