21 / 05 / 2024

Memur emeklilerinin maaşlarında 4 bin TL'lik fark! 2008'den sonra işe girenler aman dikkat! 

Memur emeklilerinin maaşlarında 4 bin TL'lik fark! 2008'den sonra işe girenler aman dikkat! 

Çalışmaya 2008’den önce başlayan memur ile bu tarihten sonra başlayan memur emeklisi aylıklarındaki fark gündem oldu. İşte ayrıntılar...



1 Ekim 2008 tarihinden önce işe başlayan memurların 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'na, bu tarihten sonra işe başlayan memurların ise 5510 sayılı kanuna tabi olduğuna dikkat çeken sendika, iki farklı kanunun emeklilik hakları konusunda aynı işi yapan memurlar arasında adaletsizlik oluşturduğunun altını çizdi. 

Genel Sağlık-İş Başkanı Dr. Derya Uğur, 30 Eylül 2008 tarihinde işe giren memur ile 1 Ekim 2008'de işe giren memur arasında mali açıdan büyük farklar oluştuğuna dikkat çekerken, aynı maaşla aynı işi yapıp 30 senenin sonunda emekli olan iki memurdan birine 16 bin lira, diğerine 12 bin lira maaş verildiğini dile getirdi. 

Memur emeklilerinin maaşlarında 4 bin TL lik fark! 2008 den sonra işe girenler aman dikkat! 

Genel Sağlık-İş Başkanı Dr. Derya Uğur, emekli matrahı ve ortalama aylık kazancı eşit olan iki memur arasında oluşan aylık 4 bin TL'lik fakın, yıllık bazda 48 bin TL'lik bir gelir farklı oluşturduğunu belirtti. 

Sorunun en kısa sürede çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Derya Uğur, açıklamasını "Aynı işi yapan, aynı statüye tabi, aynı yükümlülükleri ve çalışma hayatından kaynaklı riskleri yüklenen bu kişiler arasında yaratılan açık eşitsizlikleri ortadan kaldıracak bir kanun değişikliği yapılıp, mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir" diyerek tamamladı.

SSK, Bağkur, 4B, 4A emeklilerine son dakika seyyanen zam müjdesi! Hemen kulislerden peş peşe sızan bu yeni tarihe bakın!

Benzin, motorin ve LPG fiyatları bugün ne kadar? Benzin zammı için son gün! Sürücüler yarın fiyatlar değişecek! 

Spotify’a da zam geliyor: Abonelik ücretleri güncelleniyor! İşte yeni fiyatlar...


Geri Dön