17 / 05 / 2024

Memur olmak isteyenlere müjde! 45 bin memur alımı duyuruldu! Üstelik 15 bin TL ile hemen işe başlanacak!

Memur olmak isteyenlere müjde! 45 bin memur alımı duyuruldu! Üstelik 15 bin TL ile hemen işe başlanacak!

Memur olmak isteyenler milyonlarca vatandaşa müjde verildi. Devlet kurumlarının 45 bin memur alımı yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar!



KAMUYA PERSONEL ALIMINDA İSTENİLEN ŞARTLAR!

Kamu kurumlarında çalışmak ve memur olmak isteyen adaylar internet üzerinden kurumların personel alımları ilgi ile takip ediliyor. İşte kamu personeli olmak isteyen kişilerin sahip olması gereken şartlar…

KAMU ALIMLARI SON HIZ DEVAM EDİYOR

Seçime artık sayılı günler kaldı. Bu süreç içinde de kamu kurumlarının personel alımları hız kazandı. Kamu kurumlarına 12 bin TL ve 17 bin TL arasında değişmekte olan maaşla memur, uzman erbaş, polis, işçi alımları yapılacaktır.

Başvuru yapacak kişilerin öncelikle şu şartları taşıyor olması gerekmektedir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum edilmemek,
  • Türk Ceza Kanunu 53. madde çerçevesinde süresi geçse bile kasten işlenmiş bir suç dolayısıyla bir sene ya da daha fazla hapis cezası almamak ya da affa bile uğranmış olunsa bile devlet güvenliğine, anayasal düzene karşı suçlar ile birlikte zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güvenin kötüye kullanımı, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, kaçakçılık suçlarından ceza alınmamış olmalıdır,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, görev yapmaya engel sağlık sorunu olmamak,
  • Herhangi bir kamu kurumunda çalışıyor iken, meslekten ihraç edilmiş olmamak,
  • Güvenlik ve arşiv soruşturmalarının olumlu sonuçlanması gerekmektedir,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan da emeklilik, yaşlılık veya başka bir adla maaş alınmıyor olması gerekmektedir, bunlar istenilen şartlar arasında yer alıyor.

Güncel ilanlara dair de bilgi edinmek isteyenler için; Adalet Bakanlığı, TTK, POMEM, KGM, İŞKUR, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belediyeler ve devlet üniversiteleri personel alımına başlamıştır. Daha detaylı bilgiler edinmek isteyenler, bu kurumların kendi internet sayfalarına göz atabilir.


Geri Dön