19 / 05 / 2024

Memur-Sen'den seyyanen zam çağrısı: Temmuz ayı beklenmemeli! 

Memur-Sen'den seyyanen zam çağrısı: Temmuz ayı beklenmemeli! 

Memur-Sen, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren ücret artışlarından sonra kamu görevlilerine seyyanen zam çağrısı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Memurlar ile işçiler arasındaki ücret makasının yılbaşı itibarıyla açıldığı vurgulanan yazılı açıklamada, kurumlarda çalışma barışının bu sebeple bozulduğunun, kamu personeli arasında memnuniyetsizlik ve güvenin sarsıldığının da altı çizildi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu açıklamada bozulan bu yapının telafisi açısından zaman kaybedilmeden ve Temmuz ayı beklenmeden seyyanen zam için düzenleme yapılmasının gerekliliğine dikkat çekildi. 

Memur-Sen den seyyanen zam çağrısı: Temmuz ayı beklenmemeli! 

Bu çerçevede, "Memur-Sen olarak, çalışma barışını bozan bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz" ifadelerine yer verilen son dakika açıklamasında, aksi bir durumun telafisi güç sonuçlara neden olacağının açık olduğu belirtildi. 

Kamuda çalışan 700 bin işçinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde merkala beklenen müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün verdi. Erdoğan bugün Beştepe'de kamu işçilerine verilecek zammı resmen duyurdu ve "Taban ücret 15 bin TL ilk 6 ay için zam oranı yüzde 45 oldu" açıklamasında bulundu. 

Memur-Sen den seyyanen zam çağrısı: Temmuz ayı beklenmemeli! 

Hükümet son olarak 12 bin Türk Lirası taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam teklifinde bulunmuş, işçi tarafı ise bunu yeterli bulmadıklarını belirterek iyileştirme talep etmişti. 

İşçi temsilcileri, söz konusu zam taleplerinin 15.000 Türk Lirası taban ücretle yüzde 45 zam oranı olduğunu açıklamıştı. 

Ayrıca, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının kesinleşeceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos tarihinde başlayacak. 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olacak şekilde özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerinin tespit edilmesi açısından da oldukça önemli. 

700 bin kamu işçisinin taban ücreti 15 bin TL ilk 6 ay için zam oranı ise yüzde 45 oldu!

Ceza ve faizlerin yüzde 90'ı silinecek! Bu ay sonuna kadar başvuran yaşadı!

Borsada halka arzlar tam gaz! Son 3 senede 108 şirket 64.7 milyar TL topladı! 


Geri Dön