25 / 08 / 2024

Memurlardan son dakikada gelen ek zam ve kadro talebi!

Memurlardan son dakikada gelen ek zam ve kadro talebi!

Türkiye’de işçi ve işveren kesimi asgari ücrete yapılacak zammı beklerken, bir talep de kamu çalışanları adına geldi. Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e bakın hangi talepleri iletti?



Enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde önemli artışlar yaşandığına dikkat çeken Kahveci, kamu çalışanlarının kayıplarını önlemek için ücretlere ek bir zam yapılması talebini Bakan Bilgin’e ilettiklerini bildirdi.

Memurlardan son dakikada gelen ek zam ve kadro talebi!

Ocak 2023 itibarı ile memurlara ek bir ücret artışı yapılmasının artık zorunlu hale geldiğini savunan Kahveci, çalışanların alım gücünü artırmak için ücretlerde refah payı uygulamasına geçilmesini istedi.

“Enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde mutlaka enflasyon farkının aylara tekabül eden kısmının maaşlara yansıtılarak kayıpların önüne geçilmeli” diyen Kahveci, diğer taraftan, vergi yükü çalışanlar için ciddi bir yük oluşturduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön