25 / 08 / 2024

Memurlardan son dakikada gelen ek zam ve kadro talebi!

Memurlardan son dakikada gelen ek zam ve kadro talebi!

Türkiye’de işçi ve işveren kesimi asgari ücrete yapılacak zammı beklerken, bir talep de kamu çalışanları adına geldi. Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e bakın hangi talepleri iletti?



“VERGİ ORANI YÜZDE 15’E SABİTLENMELİ"

Geçtiğimiz yıl tüm ücretlerde asgari ücret kadar olan kısmın vergi dışı bırakıldığını hatırlatan Kahveci, bu uygulamanın yüksek enflasyon nedeniyle beklenen yansımayı oluşturmadığını, bu nedenle çalışanlar üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesini ve kamu görevlilerinin yüzde 15 vergi oranında sabitlenmesini talep etti

Bir başka talebin ise 3600 ek gösterge ile ilgili olduğunu söyleyen Kamu-Sen Başkanı Kahveci, Bakan Vedat Bilgin’in bu talebi makul karşıladığını bildirdi.

Memurlardan son dakikada gelen ek zam ve kadro talebi!

SÖZLEŞMELİLERE KADRO TALEBİ

Açıklamasında, kamuda 32 farklı sözleşmeli çalışan statüsünün bulunduğuna dikkati çeken Kahveci, hiç kimse dışarda kalmadan tüm sözleşmeli çalışanların kadroya alınması gerektiğini söyledi.

Kahveci ayrıca, giyim yardımının günün koşullarına uygun şekilde artırılmasını, kira ve ulaşım yardımı uygulaması başlatılmasının da talepleri arasında olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön