05 / 05 / 2024

Merkez Bankalarına şok! Bir sonraki hamlesini açıkladı

Merkez Bankalarına şok! Bir sonraki hamlesini açıkladı

Enflasyonla mücadele için kolları sıvayan Merkez Bankaları, 2023 stratejilerini belirlemeye çalışıyor. Yeni yılda zor tercihlerle karşı karşıya kalması tahmin edilen bankaların ise nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.



Cumhuriyet gazetesinde çıkan, İngiliz merkezli Financial Times gazetesinin haberindeki yapılan analizde asıl kuşku uyandıran ise, 2023’te merkez bankalarının temel stratejisinin ne yönde olacağı ile ilgiliydi. Merkez Bankalarının atacağı ekonomik adımlar, bazı ülkelerde faiz arttırımı yapmaya bazı ülkelerde de faiz indirimi yapmaya sevk etti.

Enflasyonla mücadelede istenilen hedefe ulaşmanın biraz zaman alacağını öngören analiz yazısı, nedenini atılacak adımların hala tam manasıyla atılmamasından kaynaklanan  endişelerin devam etmesine bağladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön