02 / 05 / 2024

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Standard Chartered yıl sonu faiz tahminini yükseltti!

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Standard Chartered yıl sonu faiz tahminini yükseltti!

Eyül 2023 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım başladı. Faiz kararının ne olacağını merak edilirken StanChart yıl sonu tahminini de yüzde 35'e yükseltti.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizine yönelik tahminlerini revize eden yabancı kurumlara StanChart da eklendi. Piyasaların gözü Eylül Merkez Bankası faiz kararına çevrilirken, StanChart yıl sonu tahminini geldi.


MERKEZ BANKASI FAİZLERİ YIL SONU NE OLUR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) Eylül'de 500 baz puan faiz artışı bekleyen StanChart yıl sonu tahminini de yüzde 35'e yükseltti.

Dün Societe Generale analistleri'nden TCMB eylül toplantısı ile ilgili kritik açıklama geldi. Analistler 600 baz puanlık faiz artışıyla beklentilerin üzerine çıkacağını belirtmişti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Standard Chartered Ekonomisti Farooq Pasha yayımladığı raporda ise “Politika değişimine açık siyasi destek düşünüldüğünde TCMB’den agresif ilerlemesini bekliyoruz” dedi.

StanChart, daha önce yüzde 24 olan yıl sonu TCMB politika faizi tahminini revize ederek yüzde 35 seviyesine yükseltti.

Banka değerlendirmesinde “Türkiye’nin siyasi liderliğinin ekonomi politikalarına ve bu politikaların devamına olan açık desteği kısa vadeli para politikası patikasına ilişkin beklentilerimizin değişmesine yol açtı” ifadelerini kullandı.

 Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Standard Chartered yıl sonu faiz tahminini yükseltti!
MERKEZ BANKASI AĞUSTOS AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, geçen ay politika faizini 7500 puan artırarak yüzde 25'e yükseltmişti. 

 Bu karar, piyasalarda beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Eylül ayında faizlerin nasıl şekilleneceği ise merak edilirken "Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Eylül ayında faiz kararı ne olur?" soruları merak ediliyor. 

 

Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı toplantısı 21 Eylül 2023 Perşembe günü yapılacak. Faiz kararı saat 14:00'te açıklanacak.

Birincisi enflasyon raporunda ilan edilen yüzde 58’lik 2023 yıl sonu tahmininin düşük kalacağı karar metninde not edildi. Beklentilere göre yıl sonu enflasyonunun 70’ler civarında olduğuna işaret ediliyor.

Dolar haftanın son gününe nasıl başladı? Bugün dolar ne kadar oldu? 15 Eylül Cuma dolar/TL kuru

Altında rüzgar tersine döndü! Fiyatlar bir anda fırladı! Hemen bakın! 15 Eylül Cuma altın fiyatları

14 Eylül Perşembe altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 22-18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları kaç TL?

Doları düşürmek için bunu yapacaklar! Döviz hesabı olanlar yandı! Selçuk Geçer sır gibi saklanan yeni hamleyi açıkladı! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön