19 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan faiz ayarı! 4 yeni enstrüman devreye alınıyor!

Merkez Bankası'ndan faiz ayarı! 4 yeni enstrüman devreye alınıyor!

Merkez Bankası rezervlerini 85 milyar dolar artıracak. Merkez Bankası döviz kurunun dalgalanmasını engellemek için devreye alacağı enstrümanları açıkladı. İşte o 4 enstrüman...



2022 sonuna kadar 125 milyar dolar satın alım hedefi

Merkez Bankası bu dört kalemden 2022 yılı sonuna kadar 125 milyar dolarlık bir döviz satın almayı hedeflemektedir Merkez Bankası 2022 yılında satın alacağı 125 milyar dolarlık dövizden 40 milyar dolarlık kısmını enerji ithalatları için ithalatçı firmalar satacağı için 85 milyar dolarlık net rezerv birikimine ulaşacaktır. Merkez Bankası’ndaki 85 milyar dolarlık rezerv artışı, Türkiye’yi dış ödemelerinde önümüzdeki yıllarda çok rahatlatacaktır.

Merkez Bankası ndan faiz ayarı! 4 yeni enstrüman devreye alınıyor!

Kritik soru: 2022'nin cari dengenin sağlanması halinde ihracat bedeli olarak gelecek 40 milyar dolar Merkez Bankası’na satılacaksa yurt dışı ithalat ödemeleri için gerekli olan bu 40 milyar dolarlık döviz nereden elde edilecek?

Cevap: Türkiye, 40 milyar dolarlık enerji ithalatı için, Botaş gibi ithalat gerçekleştiren firmalara Merkez Bankası üzerinden 40 milyar dolar döviz satarak bu sorunu çözüme kavuşturacak.

Merkez Bankası, Türk vatandaşlığı için getirilen dövizi satın almaya başlıyor!

Düğmeye basıldı! Akaryakıt ve otogaza 40 lira indirim!

Emeklilerin beklediği farklar yatıyor! Genelge yayımlandı!

Elektrikli araba satışında rekor ilerleme! Araba fiyatlar ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön