16 / 05 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler yanıtladı!

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler yanıtladı!

Ekonomistler, Merkez Bankası’nın bu ay faizin yüzde 8,50’den yüzde 20,00’ye yükselteceğini öngörüyor. TCMB Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bu ayki toplantısına yönelik medyan beklenti, faizin 1.150 baz puan artırılacağı ve yüzde 8,50 bandından yüzde 20,00 bandına yükseltileceği yönünde oluştu.



Bir yıl sonrasına yönelik haftalık repo faizi sorusuna cevap veren 6 ekonomistin medyan öngörüsü yüzde 20,00 olarak kayıtlara geçerken, en yüksek öngörüde bulunan ekonomist yüzde 25,00, en düşük öngörü bulunan ekonomist ise yüzde 15,00 tahmini paylaştı.

Gedik Yatırım Ekonomisti Serkan Gönençler, Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan atamalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atılacak adımları kabullendiği yönündeki değerlendirmelerini, piyasadaki faiz artırım öngörülerini pekiştirici olarak değerlendirdi.

 Merkez Bankası nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler yanıtladı!

Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarının kurala dayalı, uluslararası normlara uygun ve öngörülebilir olacağına yönelik taahhütleri temel alındığı zaman, politika faizinin kademeli olarak mevduat faizlerine yaklaştırılmasının beklenebileceğinin altını çizen Gönençler, “Bu doğrultuda, politika faizinin bu toplantıda yüzde 25,00 bandına çıkmasını ve sonraki toplantılarda artışların süreceğine ilişkin bir sinyal verilmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra, Erdoğan’ın faizler konusunda kendisinin aynı noktada olduğu ve radikal bir düzenleme beklenmemesi yönündeki ifadelerinin, atılacak adımların daha küçük ölçekli kalabileceği yönünde soru işaretleri oluşturduğunu da söylemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin mal ihracatı 2022'de 254 milyar dolara çıktı!

Avrupa Birliği akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak!

 Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sürpriz personel alımı! Birçok kadro için personel alınacak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön