28 / 04 / 2024

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Artık o sistem zorunlu hale geldi! Bakan Mehmet Şimşek duyurdu!

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Artık o sistem zorunlu hale geldi! Bakan Mehmet Şimşek duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Akaryakıt piyasasına yönelik Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin hayata geçirileceğini ifade etti. İşte detaylar...



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, taşıt tanıma sisteminin zorunlu hale gelmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bu doğrultuda, hatalı ve usulsüz işlemlerin önüne geçilecek.

ZORUNLU HALE GELİYOR

Sabah gazetesinin haberine göre, akaryakıt alımlarında taşıt plakalarının yeni nesil yazar kasalara elle yazılmadan otomatik olarak iletilmesine imkân verecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin uygulanacağını anımsatan Şimşek, bu sayede hatalı ve usulsüz işlemlerin önüne geçilmesi için akaryakıt alımlarında taşıt tanıma sistemi kullanma zorunluluğunun getirildiğini söyledi.

 Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Artık o sistem zorunlu hale geldi! Bakan Mehmet Şimşek duyurdu!

AKARYAKIT ALIMINDA TAŞIT TANIMA SİSTEMİ

Şimşek, "Kayıt dışılığın yoğun olduğu sektörlerden akaryakıt sektöründe rekabet eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele için bir seri tedbir alan hükümetimiz, şimdi de akaryakıt alımlarında taşıt tanıma sistemi kullanma zorunluluğu getirerek kayıt dışılık ile mücadelede yeni bir sayfa açtı" dedi. 

Bakan Şimşek, sistemle yakıt alan araçtan başka bir aracın plakasına fiş düzenlenmesinin önüne geçileceğini belirtirken, "Sistem, vergi mükelleflerinin işte kullandıkları taşıtlar için gerçekleştirilecek akaryakıt ve LPG alımlarında 1 Ocak 2025’ten itibaren zorunlu olarak kullanılacak" ifadelerini kullandı.

AKARYAKIT SEKTÖRÜNE TEMİNAT KOLAYLIĞI

Şimşek, bir diğer tebliğle dağıtıcılık, bayilik ya da madeni yağ lisansına sahip firmalardan yeni işe başlayan kişiler ve faaliyetlerini sürdürenler ile bandrollü ürün üretici ve ithalatçılarına, doğacak vergi borçlarına karşılık teminat verme zorunluluğu getirildiğini hatırlattı. Bakan Şimşek, "Bu çerçevede, teminat olarak verilebilecek değerler arasına sigorta şirketleri tarafından verilen kefalet senetleri de ilave ediliyor. Bu sayede, mükelleflerin teminat olarak verebilecekleri kıymetler farklılaştırılmış ve finansmana erişim kolaylaştırılmış oldu" diye konuştu.

 Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Artık o sistem zorunlu hale geldi! Bakan Mehmet Şimşek duyurdu!

ŞARJ İSTASYONLARI E-FATURAYA GEÇECEK

E-belge sisteminin kapsamının genişletilmesi çalışmaları doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) şarj ağı işletmeci lisansı alan mükelleflerle bu mükelleflerce sertifika verilen şarj istasyonu işletmecilerine e-fatura sistemine dahil olma zorunluluğu getirildiğinin altını çizen Şimşek, "Elektrikli araçlara hizmet sağlayan şarj ağı ve şarj istasyonu işletmecileri 2 Ocak 2024’ten itibaren e-fatura sistemine geçecek" değerlendirmelerinde bulundu.

150 bin TL’nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

En düşük emekli maaşına peş peşe zam geliyor! Resmen açıklandı! İşte masadaki rakamlar...

Tam 7 bankanın faiz getiri hesabı sil baştan değişti! İşte banka banka mevduat faiz hesabı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön