05 / 05 / 2024

Milyonlarca araç sürücüsü dikkat! Son tarih 31 Mart: İptal ediliyor…

Milyonlarca araç sürücüsü dikkat! Son tarih 31 Mart: İptal ediliyor…

Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren düzenlemede artık geri sayım başladı. Köprü geçişlerinde ve otoyollarda OGS devri 31 Mart’tan itibaren kapanacak. OGS iptalinin ardından araçlarda, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılacak.



OGS’DEN HGS’YE GEÇİŞ NASIL YAPILIR?

OGS kullanıcıları, HGS etiketini ücretsiz almak için cihazlarını aldıkları bankaya 31 Mart'tan önce başvurmaları gerekiyor. İptal edilen OGS'nin yerine HGS hesabının açılması gerek. 31 Mart’tan sonra tüm geçiş ücretleri, HGS’den tahsil edilecek.

Milyonlarca araç sürücüsü dikkat! Son tarih 31 Mart: İptal ediliyor…

OGS cihazının iptalinden evvel yapılan ve varsa henüz tahsil edilmeyen geçiş ücreti, bankada kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden alınacak. İşlemlerin ardından OGS hesabında hâlen para bulunan sürücülerin paraları, ilgilinin banka tarafından hesabına/kredi kartlarına iade edilecek.

OGS ile yapılan geçişlerin ücretlerinin karşılanmaması hâlinde kullanılmak üzere, varsa güvence kapsamında alınmış tutarlar banka kredi kartına ya da hesabına aktarılacak. İade işlemleri, cihazın iptal tarihi itibarıyla 30 gün içerisinde müşterilerin banka kredi kartlarına ya da hesaplarına yapılacak.

Bankalar o ücretleri iade ediyor! Milyonlarca kişi bu günü bekliyordu! Arabası olanlar dikkat!

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön