21 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışanın cebini rahatlatacak haber! 2.500 lira cebinizde kalabilir!

Milyonlarca çalışanın cebini rahatlatacak haber! 2.500 lira cebinizde kalabilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, çalışanların vergi tarifesinde değişiklik için düğmeye bastı. Yeni düzenleme çalışanların cebine nasıl yansıyacak? Kazançları kaç TL olacak? İşte  ayrıntılar...



2.550 LİRA CEBİNİZDE KALACAK

Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş’in haberine göre, şu anki uygulamada 20 bin lira brüt maaşı olan bir çalışandan yüzde 14 SGK işçi payı (2.800 lira), yüzde 1 işsizlik sigorta payı 200 lira kesilirken, kalan miktar gelir vergisi matrahını oluşturuyor. Gelir vergisi matrahı bu yılın tarifesine göre 17 bin lira 32 bin liradan daha düşük bir meblağ olması nedeniyle, işçi ya da gelir sahibi mükellef birinci vergi dilimine girerek gelir vergisi yüzde 15 hesap ediliyor. Halihazırda vergi dilimi kesintisi 2.550 liraya ulaşıyor. Yapılacak düzenlemeyle birlikte bu örneğe göre 2.550 lira çalışanın cebinde kalmış olacak. Yeni yılda cepte kalan tutar daha da artacak.

Milyonlarca çalışanın cebini rahatlatacak haber! 2.500 lira cebinizde kalabilir!

YENİ VERGİ DİLİMLERİ NE ZAMAN NETLEŞECEK?

2022 yılının gelir vergisi dilimleri Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından netleşmiş olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeniden değerleme oranını (yüzde 122.93) alt ve üst sınır olarak indirmeye, artırmaya yetkisi bulunuyor. Yetki kullanmaması durumunda oluşacak yeni vergi dilimlerine göre birinci dilimde 71 bin 337 liraya kadar alınan vergide yüzde 15, ikinci dilim 156 bin 61 liraya kadar alınan vergi yüzde 20 olurken, üçüncü dilimde 378 bin 981 liraya kadar alınan vergi yüzde 27 şeklinde gerçekleşecek. Dördüncü dilim 1 milyon 961 bin liraya kadar alınan vergi yüzde 35, beşinci dilim de 1 milyon 961 bin lira üstü alınan vergi yüzde 40 olacak.

Bunları bilen EYT’li oluyor!  Yasada dikkat edilmesi gerekenler neler?

iPhone 14 Pro’da meydana gelen ekran sorunu hakkında Apple'dan ilk açıklama!

EYT bekleyenlere müjde! EYT ile kimler emekli olabilecek? Bakan Bilgin açıkladı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön