12 / 05 / 2024

Milyonlarca çalışanın gözü promosyonda! İşte son rakamlar

Milyonlarca çalışanın gözü promosyonda! İşte son rakamlar

KDK yani Kamu Denetçiliği Kurumu, şu günlerde çalışanların promosyon talebini inceliyor. Enflasyon her geçen ay artıyor. Peki bu milyonlarca çalışanın maaş hesaplarını taşıyarak aldıkları promosyonlarda bir artış sağlayacak mı? İşte gelinen son nokta...




Memur maaşlarında ise durum farklı. Özel kurumlar bankalarla toplu pazarlık yapabiliyor. Memur maaşlarında ise tümünü kapsayan bir anlaşma söz konusu değil.

Kamu Denetçiliği Kurumu yani KDK iş başında

Hal böyle olunca memurların promosyon artış talebini dikkate alan Kamu Denetçiliği Kurumu çalışmalara başladı. Kurum öncelikle bankaların verdiği maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesini inceleyerek görüşmeler yapacak.

Milyonlarca çalışanın gözü promosyonda! İşte son rakamlar


Sabah gazetesinin aktardığına göre KDK'nın harekete geçmesi için bir vatandaşın başvurusu yeterli oldu. KDK'ya yapıyan başvuruda 2021'de SGK ve birçok kurumun bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi de devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi üzerine talep yer aldı.

KDK'ya yapılan başvuruda neler var?

Başvuruda 3 yıllık yapılan sözleşme karşılığında alınan ve çalışana peşin ödenen 4 bin liraya, enflasyonun artması sonucu yansıyacak farkın eklenmesi talep edildi.

Yapılan başvuruda ayrıca, banka maaş promosyon tutarlarında sürekli artış sağlanması amacıyla yaptığı başvurunun daha önce SGK tarafından reddedildiği ancak promosyon sözleşmelerinin bankalarca revize edilmemesi halinde tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesinin kurumlara herhangi bir mali külfet getirmeyeceği savunuldu. KDK, başvuruya ilişkin gerekli incelemeleri yaparak ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirecek.


Hangi kurumlar promosyonda rekor kırdı

Artık promosyon ödemelerinde rekorları konuşur olduk. Bazı bakanlık ve üniversitelerin vardığı anlaşmalar çalışanları heyecanlandırdı. Örneğin Adalet Bakanlığı çalışanları için yapılan banka anlaşmasında promosyon olarak 25 bin TL verildi. Anadolu Üniversitesi çalışanları için yapılan anlaşma için ise 41,5 bin TL'lik imza atıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön