05 / 05 / 2024

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK'dan flaş hamle! Hem emeklilik iptal oluyor hem de maaşlar faiziyle alınıyor!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK'dan flaş hamle! Hem emeklilik iptal oluyor hem de maaşlar faiziyle alınıyor!

Bir yerde çalışmadığı halde sahte sigorta yaptıran kişiler durumun tespit edilmesi durumunda büyük şok yaşayacak. SGK'dan son dakika flaş karar! Hemen buna bakın! 



Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, sahte sigortalılık ile ilgili yaptığı açıklamasında "Yurtdışında olan vatandaşlarımızın Türkiye'de emekli olabilmeleri için yakınlarının bulduğu işyerlerinde, kasapta, manavda, fırında 1 hafta, 10 gün veya 1 ay sigortalı olarak gösterip belli şartları da yerine getirdiklerinde yurtdışı borçlanmasıyla emekli oluyorlar" ifadelerini kullandı. 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK dan flaş hamle! Hem emeklilik iptal oluyor hem de maaşlar faiziyle alınıyor! 

Hikayelerin farklı fakat oyunların aynı olduğuna dikkat çeken Özgür Kaya, "Bazı vatandaşlar "sahte sigortalılığa" girerek emekliliklerinin tadını çıkartıyor. Ama Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit yapıyor" şeklinde konuştu. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; 5 yılda 500 bine yakın sahte sigorta üzerinden emekli olan vatandaşın köşe sıkıştığının altını çizen Kaya, "Gerçekten o iş yerinde fiili olarak çalışmadığı tespit edildiği an 10 yıllık sigortalılığı yani emekliliği iptal ediliyor. Bu durumda ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyor. Hem sigortalı kişi hem işveren hakkında işlem başlatılıyor" açıklamasında bulundu. Kaya, ödenmiş olan maaşın da yasal faizi ve gecikme faiziyle beraber kişiden istendiğine dikkat çekti. 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK dan flaş hamle! Hem emeklilik iptal oluyor hem de maaşlar faiziyle alınıyor! 

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Noyan Doğan da aynı konuya değindi. Çalışma yılı ve prim gün sayısı emeklilik için yeterli olmayan yüzbinlerce kişinin olduğunu belirterek yazısına başlayan Noyan Doğan, "Yapılan tespitler son yıllarda sahte sigortalı sayısının arttığını gösteriyor. Öyle ki bu iş bir sektör haline gelmiş durumda" diye konuştu.

"Fiilen çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak için bir işyerinde sigortalı gösterilmek sahte sigortalılığa giriyor" ifadelerini kullanan Doğan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun gerek şikayet üzerine gerekse de yapılan denetimler sonucu bu durumda olan sahte sigortalıları belirlediğinin altını çizdi. "adece son iki yılda SGK müfettişleri 150 bine yakın sahte sigortalıyı tespit etti" diyen Doğan, 5 yılda bu rakamın 500 bine ulaştığını vurguladı. 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! SGK dan flaş hamle! Hem emeklilik iptal oluyor hem de maaşlar faiziyle alınıyor!

SAHTE EMEKLİLİK TESPİT EDİLİRSE NE OLUR? 

Noyan Doğan, sahte sigortalılığın tespit edilmesi halinde olacakları şu şekilde açıkladı: 

"-Sigortalılığı ve prim günleri iptal ediliyor, ödediği primler iade edilmiyor.

-Emekli olunmuşsa, emeklilik iptal ediliyor, ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyor.

-Sahte sigortalılık süresince hem kendi hem de yakınları adına ödenen tüm sağlık giderleri geri isteniyor.

-Sahte sigortalı için hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulunuluyor.

-Sigortalı kişiye ödenen iş göremezlik aylıkları faiziyle birlikte geri alınıyor."

Emekli promosyonlarında süreler uzadı miktar 10 bin lira oldu! Sırasıyla açıklandı! ING, TEB, Akbank, Garanti, QNB

Emekliler bunu bekliyor! SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2023 zamları hesaplandı! Şimdi rakamlara bakın

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği yeni zamla kaç TL oldu? Hemen yeni maaşlarınıza bakın! Gören inanamadı

Asgari ücretliler 1.650 TL taksitle ev sahibi olacak! Yüzde 25 peşinat, 20 ay vade fırsatı kaçmaz! 81 ilde başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön