02 / 05 / 2024

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yüzde 20 zamlandı! 1 Eylül'den itibaren...

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yüzde 20 zamlandı! 1 Eylül'den itibaren...

Trafik sigortası primlerine Eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam uygulanırken, aylık artış oranı da yüzde 4.75’e yükseltildi. İşte diğer ayrıntılar...



Motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi bir aya kadar askıya alınabilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ve karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmelikte değişiklikler gerçekleştiren yönetmelik bunun yanı sıra zorunlu trafik sigortası azami prim oranlarında artış tahmin edilirken, hasarsızlık prim indirim oranları ise indirildi.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yüzde 125 zamlandı! Bunu duyan arabasını satmak isteyecek!

Düzenlemeye göre, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin, belirlenen sigorta branşlarında ya da tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az 30 günden fazla olmamak şartıyla geçici olarak sonlandırılabilecek.

Kaçınmanın sürmesi durumunda SEDDK kararına istinaden bu süreler iki katına kadar çıkarttırılabilecek diğer önlemler uygulanabilecek. SEDDK, poliçe düzenlemekten kaçındığı belirlenen sigorta şirketlerini ve alınan tedbir kararını, ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesine dayanarak resmî internet sitesinde ilan edebilecek.

İşte diğer ayrıntılar...


Geri Dön