17 / 07 / 2024

Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlette 12 bin liranız birikmiş olabilir! Kontrol edin!

Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlette 12 bin liranız birikmiş olabilir! Kontrol edin!

Devletin vatandaşlara verdiği yardımlardan; kreş, doğum, yol ve benzeri alanda yapılan yardımlar hak sahibi vatandaşlar tarafından alınmayı bekliyor. Sosyal Emniyet Kurumu tarafından yapılan ödemelerin pek çoğu hak sahipleri tarafından unutulmuş ya da alınmadığı için aracı kurumlarda bekliyor...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


UNUTTUĞUM PARAM VAR MI, E DEVLETTEN NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Devlette para yardımları e-devlet SGK Sorgulama üzerinden yapılabilmektedir.
Bunun için öncelikle internet üzerinden e-devlet hesabınıza giriş yapmalısınız. Ana ekranda yer alan arama bölümününe tıklayın ve buraya SGK şahıs ödemeleri yazın. Daha sonra çıkan ekranda SGK şahıs ödeme sorgulama linkine tıklayın ve açılan ekranda adınıza yatırılan para olup olmadığını öğrenin.

Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlette 12 bin liranız birikmiş olabilir! Kontrol edin!

DEVLETİN BİLİNMEYEN DESTEKLERİ!

Çeyiz Parası

Bu yardımdan, babasını ve annesini kaybedip, yetim aylığı alan, evlilik yapan kadınlar bu yardımdan tek seferlik yararlanabiliyor. Her evlilik için tekrar tekrar çeyiz parası alınamıyor. Çeyiz parası almak için belli bir yaş sınırı bulunmuyor. Erkekler bu hakka sahip değil.

2022 ÇEYİZ PARASI NE KADAR?

Çeyiz parası, yetim aylığı alan kadının maaşı baz alınarak hesaplanmaktadır. 4C sigorta kolundan 500 Türk Lirası yetim aylığı alanlar için çeyiz yardımı 6.000 Türk Lirası,  4B ve ya 4A sigorta kolu üzerinden 500 TL yetim maaşı alan kadınlar ise 12.000 Türk Lirası  alırlar. alınması durumunda ise;  olur. Ayrıca çeyiz parası hesaplanırken yetim maaşının ek ödemeler hariç olan tutar üzerinden hesaplanır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön