30 / 06 / 2024

Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlette 12 bin liranız birikmiş olabilir! Kontrol edin!

Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlette 12 bin liranız birikmiş olabilir! Kontrol edin!

Devletin vatandaşlara verdiği yardımlardan; kreş, doğum, yol ve benzeri alanda yapılan yardımlar hak sahibi vatandaşlar tarafından alınmayı bekliyor. Sosyal Emniyet Kurumu tarafından yapılan ödemelerin pek çoğu hak sahipleri tarafından unutulmuş ya da alınmadığı için aracı kurumlarda bekliyor...



Bakıcı Ödemesi

Bakım parası, doğum yaptıktan sonra kadınların işte çalışmasını sürdürmeleri için yapılan bir yardımdır. Bakıcı parası uygulaması şimdiye kadar sadece belirlenen şehirlerde uygulanmaya başlandı. Bakıcı ödemesi Bursa, Antalya, İzmir, İstanbul ve Ankara'da uygulanıyor.
Bakıcı parası alabilmek için sigortalı olarak çalışan annelerin, eğitimli bakıcı çalıştır sloganıyla başlatılan projeden 2 yaşına kadar olan çocukları için başvuru yapılabilir.

İş Görmezlik Ödemesi

İş görmezlik ödemesi; halihazırda sigortalı çalışanların iş kazası geçirmeleri, hastalanmaları ya da meslek hastalığına yakalanmaları durumunda SGK tarafından mağdur olmasını önlemek amacıyla çalışana yapılan ödeme anlamına geliyor. Fakat çalışanın bu ödemeyi alabilmek için SGK'ye hasta olduğunu kanıtlayacak bir rapor sunabilmesi gerekiyor. Çalışan; raporlu olduğu süre içeirsinde işvereninden maaş ödemesi almıyor. Bu zaman içerisinde çalışana rapor parası ödeme işlemi SGK tarafından yapılıyor.

Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlette 12 bin liranız birikmiş olabilir! Kontrol edin!

Doğum İzni Ödemesi

Doğum parası almak için belli başlı koşullar vardır. Doğum rapor parasının alınabilmesi için ilk şart, doğum izni başlamadan önce işten ayrılmamanız gerekiyor. Aksi halde bu ödeneği alamıyorsunuz. Bundan sebeple çalışan kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor. Diğer bir şartsa verilen sürenin ardından çalışmıyor olmanız gerekmektedir, yani 112 gün içinde iş yerinde çalışmıyor olmanız gerekli. Bunlara ek olarak EN önemli şartlardan birisi doğum parasının alınabilmesi için doğumun gerçekleşmiş olması ve bebeğin sağ olması istenmektedir.
Doğum yapmaya hazırlanan annelere devlet tarafından bazı haklar tanınmaktadır. Bu haklardan ilki analık durumundan dolayı iş görmezlik ödeneği verilmesi. Doğumdan önce ya da sonra 16 hafta izin kullanmak zorunda kalan annelere çalışmadıkları sürenin parası devlet tarafından ödeniyor.

Kreş desteği

Kreş desteği başvurusunda bulunabilmek için öncelikle 1 yaşından 5 yaşına kadar çocuğunuz olması gerekiyor. Başvuru sadece çalışan anneleri kapsıyor bu nedenle kesin kayıt tarihi itibarıyla bir işverenin yanında 4/a sigortalısı olarak tam zamanlı çalışıyor olmak gerekli. Proje pilot illerde gerçekleşeceği için ikamet adresinizin Antalya, Bursa, Elazığ, Ankara, İzmir, İstanbul ve Malatya şehirlerinden birne kayıttlı olması gerekli. Projeden destek alabilmek için çocuğunuzu Proje uygulama şehirlerinde bulunan anaokulu, kreş ya da gündüz bakımevine göndermeniz gerekmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön