09 / 05 / 2024

Moka mobil cüzdan ile AVM'ler daha çok ziyaretçi çekecek!

Moka mobil cüzdan ile AVM'ler daha çok ziyaretçi çekecek!

Yeni nesil mobil cüzdan projesi Moka, tüketicilere olduğu kadar ek özellikleriyle AVM yönetimlerine ve mağazalara da önemli avantajlar sağlıyor. AVM’lerin ziyaretçilerini daha yakından tanımalarını ve pratik çözümler sunmalarını sağlıyor.



AVM Yatırımları Konferansı’nda konuşan Moka Genel Müdürü İlker Uzkan, AVM’lerin ziyaretçilerini daha yakından tanımalarını ve pratik çözümler sunmalarını sağlayan Moka hakkında bilgi verdi.


Türkiye’nin yeni nesil ödeme ve CRM uygulaması Moka’nın AVM yönetimlerine ve mağazalara sunduğu özellikler, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği tarafından düzenlenen 7. AVM Yatırımları Konferansı’nda paylaşıldı.


Etkinlikte bir oturum düzenleyen Moka Genel Müdürü İlker Uzkan, kredi kartlarını ve sadakat kartlarını akıllı telefonlara taşıyarak ödeme yapmayı kolaylaştıran ve daha güvenli kılan dijital cüzdan Moka’nın perakendecilere de önemli yararlar sağladığına dikkat çekti. Uzkan, “İşinizi büyütecek kadar akıllı” mottosunu hayata geçiren Moka’yı kullanan AVM’lerin ziyaretçilerini tanıyıp, onlara özel pazarlama yaparken, AVM içindeki deneyimi de iyileştirebilecekleri ve mobil ödeme alarak ciro takibi de yapabilecekleri yeni özellikleri tanıttı.


Ziyaretçilerin kullanabileceği bir mobil uygulamaya sahip olmayan AVM’ler bulunduğunu belirten Uzkan, “Bazı AVM’lerin ise mobil uygulaması olsa da ziyaretçilere somut fayda sağlamadığı için yeterince kullanıcısı yok. Moka’nın AVM’ler için hazırladığı uygulama, AVM yönetimine olduğu kadar ziyaretçilere ve markalara da birçok avantaj sağlıyor. Bir trend değil, aktif olarak kullanılabilecek ve işleri gerçekten kolaylaştıran bir teknolojik çözüm sunuyoruz” diye konuştu.


Yeni bir iletişim kanalı


Moka’nın her şeyden önce AVM ile ziyaretçiler arasında yeni ve etkili bir iletişim kanalı olarak kullanabileceğini belirten Uzkan, “Örneğin bir süredir AVM’yi ziyaret etmeyen müşterilere kısa hatırlatmalar ‘push’ bildirim ya da SMS olarak gönderilebilir; kiracı ve iş ortaklarının reklam mesajları direkt iletilebilir. Ziyaretçilere somut bir fayda sağlama kapsamında ise, örneğin AVM içindeki oto yıkamaya bırakılan aracın işlemlerinin tamamlandığı ve hazır olduğu, müşteriye kolayca bildirilebilir. AVM'lerin kullandıkları ya da henüz kullanmadıkları fiziksel sadakat kartlarının sanallaştırılması, içinde birikenlerin gerçek para olarak kullandırılması da Moka’nın yapabilecekleri arasında bulunuyor. Bu özellik sayesinde müşteriler AVM içinde harcadıkça kazanıyor, kazandıklarını da yine AVM içindeki markalarda kullanabiliyor” dedi.


Etkinliklerden haberdar ediyor


AVM içinde gerçekleştirilecek etkinliklerin de Moka aracılığı ile duyurulabileceğini ifade eden Uzkan, “Push mesaj şeklindeki bildirimlerin içinde yer alan ‘Takvime ekle’ ve ‘Paylaş’ gibi seçenekler etkinliklere daha çok ziyaretçinin katılmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca ziyaretçilerin çoğu zaman kuponlarını kaybettiği, duyurmak için büyük bütçeler harcanan çekilişler de uygulama içinden duyurulabilir; katılım bilgileri uygulama içinde saklanabilir. Uygulamanın yönlendirme özelliği ise akıllı telefonun gerçek bir navigasyon cihazı gibi çalışmasını ve kişinin AVM içinde bir noktadan diğerine kolayca gitmesini sağlar” dedi.


Yoğunluk haritası özelliği


İlker Uzkan, Moka’nın AVM yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan yoğunluğun ölçümlenmesi konusunda da etkin bir çözüm getirdiğini vurguladı. Uzkan, Moka ile birlikte gelen Yoğunluk Haritası özelliği sayesinde, AVM içinde yoğunluğun azaldığı yerlerde doğru kiracıların ve doğru etkinliğin konumlanabilmesinin sağlanabildiğini söyleyerek, “Ziyaretçi trafiğini raporlayan bu haritalarla, AVM’nin en değerli yerleri ölçülebilir, daha az kullanılan alanlar gün içinde bile kolaylıkla belirlenebilir” dedi.


Otoparkta araç kaybetmenin teknolojik çözümü


Moka’nın AVM otoparkları ve vale uygulamaları ile ilgili olarak da pratik çözümler sunduğuna değinen Uzkan şu bilgileri verdi: “Özellikle birden fazla girişi bulunan otoparklarda yaşanan araç kaybetme sorunu, yerini iBeacon teknolojisi ile otomatik konum kaydetmeye bırakıyor. Böylece uygulamayı açan ziyaretçi, aracının otoparkın neresinde bulunduğunu kolayca görebiliyor. Otopark ödemesinin akıllı telefon üzerinden yapılabilmesi de çıkıştaki uzun araç kuyruklarını ortadan kaldırıyor. Aynı şekilde, ziyaretçi girişte valeye teslim ettiği aracı AVM önüne çıkmasına gerek kalmadan, telefonundan tek dokunuşla çağırabiliyor; vale ödemesini de yine telefonundan yapabiliyor.”



Geri Dön