03 / 05 / 2024

Muhalefetten Borsa İstanbul ile ilgili küçük yatırımcıya da yetkililere de sert uyarılar!

Muhalefetten Borsa İstanbul ile ilgili küçük yatırımcıya da yetkililere de sert uyarılar!

Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'daki bazı şirketlerin piyasa değerlerinin bilerek şişirildiğini ve küçük yatırımcıya bu rakamlar üzerinden hisse satılırken yabancıların da bu seviyeleri fırsat bilip satış yaparak payını azalttığını ileri sürdü.



Kılıçdaroğlu, Borsa'da küçük yatırımcının "avlanması" üzerine bir tuzak kurulduğunu iddia etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, Borsa İstanbul’da yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, doları belirli bir seviyede tutmak için gece saatlerinde kamu bankalarının birbirlerine al-sat yaptıklarını iddia ederek, benzer bir hareketin borsada da yapıldığını savundu.

"Bazı şirketlerin değerini bilerek şişiriyorlar"

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, doların belli bir seviyede tutulması için kamu bankalarının gece saatlerinde birbirlerine dolar/TL alış satışı yaptığını ifade ederek, benzer bir hareketin belli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerinin bilerek şişirilmesi yoluyla yapıldığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Her şeyleri suç, her şeyleri sahte. Belli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerini bilerek şişiriyorlar" ifadelerini kullandı.

"Hesap verecekler! Emir geldi yaptım demek yok"

Tasarrufunun enflasyon karşısında ezilmemesi için borsaya yönelen küçük yatırımcıya uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Tasarrufunuz enflasyon karşısında ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Avlanan siz olacaksınız" değerlendirmesine bulundu. Küçük yatırımcının şişirilmiş fiyatlarla hisse alarak borsaya girerken yabancıların da bu rakamlar üzerinden hissi satarak borsadaki payını azaltıp çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar" iddiasında bulundu.
Borsada spekülatif işlem yapanlara yönelik olarak "Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Farkında değiller ama Bay Kemal onları izliyor. Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak. Sonra 'emir geldi, yaptım' demek yok. Benden söylemesi" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, SPK ve Borsa yönetiminin de olup bitenleri farkında olduğunu zamanı gelince bu kurumların yöneticilerine de hesap sorulacağını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum" dedi.

 

Borsada yatırımcı sayısı tüm zamanların rekorunu kırarak 3 milyon kişinin üzerine çıktı!

Borsadan haftalık rekor! Tüm zamanların en yüksek kapanışına imza attı

İşte Borsa İstanbul'da ilk dokuzda yıldızı en çok parlayan şirketler

'Borsada tarihi bir fırsat var ancak yüksek çıkışların coşkusuna kapılmayın'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön