03 / 05 / 2024

Mustafa Latif Topbaş Kimdir?

Mustafa Latif Topbaş Kimdir?

Mustafa Latif Topbaş kimdir? Mustafa Latif Topbaş’ın mesleği nedir? Mustafa Latif Topbaş nereden mezundur? İşte detaylar!



MUSTAFA LATİF TOPBAŞ KİMDİR?

BİM mağaza sayısı ve yıllık ciro bakımından ülkemizin en büyük perakende kuruluşlarından biridir. Cüneyt Zapsu ve onun kardeşi Aziz Zapsu 1994 yılında BİM'i kurdu ve Mustafa Latif Topbaş da bu kurucu ortaklardan biri. Zapsu ailesi 2003’te BİM hisselerini satıp ortaklıktan çıktı. Mustafa Latif Topbaş, BİM'de ilk olarak İdare Meclisi Başkan Vekili olarak görev yaptı. Topbaş, 2005’ten beri İdare Meclis Başkanlığı, 2010 yılından itibaren beri de İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi.

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ KİMDİR?

Mustafa Latif Topbaş 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Mustafa Latif Torun, Ahmet Afif Topbaş’ın kardeşi evli ve 4 çocuk sahibidir.

Peki Kadir Topbaş ile bir akrabalığı bulunuyor mu? Mustafa Latif Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile hiçbir akrabalık bağı bulunmamaktadır. Mustafa Latif Topbaş, Bahariye Mensucat A.Ş. olarak tekstil sektöründe faal olan aile şirketinin ortakları ve yöneticilerinden biri olarak da 1961 yılında iş hayatı başlamış oldu.

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ NASIL BİM ORTAĞI OLDU?

Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu’nun 1994’de kurmuş olduğu BİM’in kurucu ortaklarından biri Mustafa Latif Topbaş oldu. Bu ortaklıkta Torun, İdare Meclisi Başkan Vekili olarak görev aldı. 2005 yılında İdare Meclis Başkanlığı, 2010 yılından itibaren de İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yerine getirdi.

1996’da Topbaş, Ülker ailesi ile ortak Ak Gıda‘yı kurdu. Mustafa Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş, Sabri Ülker’in torunu Ali Ülker ile evlenmiştir. BİM’in hedefi maliyetleri minimum seviyeye indirdi. Tüketiciye en ucuz ürünü ulaştırmaktadır. Düşük gelirli mahallelerde mağazalaşmaya giden BİM, tüketicinin ilgisiyle bugün başarılı bir iş modeli haline geldi. Zapsu ailesi 2003 yılında BİM hisselerini sattı. BİM 2005 yılında 496 milyon dolarlık piyasa değeri ile halka açılmış oldu.


Geri Dön