01 / 07 / 2024

Mustafa Temel: Dicle Vadisi, şehrin akciğeri olacak!

Mustafa Temel: Dicle Vadisi, şehrin akciğeri olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dicle Nehri üzerinde yapılması planlanan Dicle Vadisi Projesi'nde sona gelindi. Proje ile Dicle Vadisi bölgesi, şehir ile yeşil alan bağlantısını kuracak...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dicle Nehri üzerinde yapılması planlanan Dicle Vadisi Projesi'nde sona gelindi. Projeyle ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Temel, Dicle Vadisi Projesi'nin Bakanlığın ana gündeminde yer aldığını söyledi. İmar ihalesinin geçtiğimiz Aralık ayında yapıldığını belirten Temel, şubat ayında ise imar planı ve 1'inci etap uygulamasının teslimatının yapılacağını kaydetti. Projenin Diyarbakır'ın akciğeri şeklinde tasarlandığını ifade eden Temel, "Dicle Vadisi bölgesi, şehir ile yeşil alan bağlantısını kuracak. Vadi, şehrin akciğerini oluşturacak" dedi. 


Temel sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi alan yönetimiyle birlikte UNESCO teklifi çalışmamız devam ediyor. Bakanlığımıza, Dicle Vadisi Projesi ile ilgili uygulamaları ve alan yönetiminin planını gönderdik. Basına Dicle Vadisiyle ilgili sürekli olumsuz haberler yansıyor. Bu haberlerin nedeni projenin uygulanacağı yerin rezerv yapı alanı adı altında ilan edilmiş olmasıdır. Halkımız müsterih olsun, Bakanlık olarak o bölgeye kesinlikle yatırım, konutlaştırma gibi bir çalışma öngörmüyoruz. O bölge konuta açılmayacak." 


Taraf


Geri Dön