05 / 05 / 2024

Ocak zammında son dakika! Yüzde 90 zam! Ocak 2023'te asgari ücret 7.500 TL, emekli maaşı 5.435 TL! Hemen bakın!

Ocak zammında son dakika! Yüzde 90 zam! Ocak 2023'te asgari ücret 7.500 TL, emekli maaşı 5.435 TL! Hemen bakın!

Ocak ayında yapılacak zam için için geri sayım başladı. Ocak ayına sayılı günler kala gözler emekli ve memur zammı ile yeni maaş tablosuna döndü. Yüzde 90 zam! İşte Ocak 2023 tablo tablo emekli memur asgari ücret maaşları...



YÜZDE 8'İN ÜZERİNE İLAVE PUAN

Memurlar ve memur emeklileri için ise toplu sözleşmedeki yüzde 8'lik zam oranı ve 6 aylık enflasyon oranına göre fark ödenecek. Ocak ayında toplu sözleşme zammı yüzde 5 olan memur ve memur emeklileri için ilave puan eklenmişti.

Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmede yüzde 5 olan zam oranları enflasyon farkı hariç 2,5 puan artırılarak yüzde 7,5 yapılmış ve enflasyon farkıyla birlikte oran yüzde 30,95 olmuştu. Temmuz ayında da yüzde 7 toplu sözleşme zammına ilaveten enflasyon farkı almışlar ve zam oranı yüzde 40'ın üzerine yükselmişti.

Ocak'ta yüzde 8 olan toplu sözleşme zammının yine ilave puanla arttırılması bekleniyor. Böylece memurlar ve memur emeklileri de yeni artış oranı ve enflasyon farkı ile büyük bir artıştan yararlanacak. 

 Ocak zammında son dakika! Yüzde 90 zam! Ocak 2023 te asgari ücret 7.500 TL, emekli maaşı 5.435 TL! Hemen bakın!

ASGARİ ÜCRET 2023

8 milyon asgari ücretliyi doğrudan etkileyen, ancak tüm maaşlı çalışanların ücretlerini de etkileyecek olan yeni asgari ücret, Aralık ayından itibaren belirlenecek.

Asgari ücretin bu güne kadar artışlarına göz atıldığında bir önceki yılın enflasyon rakamının 3-7 puan üzerinde tespit edildiği göze çarpıyor. Fkaat 2022 yılında asgari ücret uzun bir aradan sonra Temmuz ayında da artış gördü. Böylece yıllık artış yüzde 90'ı bulurken enflasyonun da üzerinde bir rakam ortaya atıldı.

2023'ün asgari ücretinin de yine enflasyon üzerinde güçlü bir artışla belirlenmesi öngörülüyor. Orta Vadeli Program hedefi dikkate alındığında ne asgari ücretin 5.500 TL'den en az 7.500 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Bu rakamı geçecek formüller de bulunmuyor.

Altının 9 gün sonra geleceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!
Milyonlarca EYT'liye müjde! Formül netleşiyor... Kadınlara 50, erkeklere 55 yaşında emeklilik şansı!
Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmeyen kalmasın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön