02 / 05 / 2024

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

Covid-19 salgını, e-ticaretteki büyüme ivmesi ve değişen tüketici davranışları, dijital ödeme pazarının da hızla büyümesini beraberinde getirdi. 2023 yılında da pazarın yeni teknolojiler ve platformlar ile daha da büyümesi bekleniyor.



2022 yılında tüketiciler dijital ödeme çözümlerine odaklanırken, 2023 yılında dijital ödemelerin daha çok tabana yayılması bekleniyor. Grand View Research’in araştırmasına göre global olarak dijital ödemeler pazarı, 2030 yılına kadar yıllık yüzde 20,5’lik büyüme ile 362 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak.

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

Dijital ödemeler pazarının büyümesinde yeni teknolojik çözümlerin etkili olacağı tahmin ediliyor. Araştırmada, özellikle bu yıl içerisinde sektörün büyümesinde belli başlı 7 trendin etkili olacağı belirtiliyor.  Açık bankacılık, yapay zeka ve blokchain gibi teknolojiler ve platformlar ile ödemeler hem ‘akıllanacak’ hem de daha hızlanacak.

İşte, dijital ödemeler pazarını 2023 yılında hızla büyütecek 7 önemli trend:

KULLANICI DOSTU ÖDEME

2023 yılında da tüketicilerin istedikleri zaman ve yerde alışveriş yapabilmeleri için kesintisiz hizmet sunan kullanıcı dostu ödeme platformları gözde olacak. Bu nedenle tek tıkla ödemeler, dijital cüzdanlar ve mobil ödemelerin yanı sıra uygulama içi ödemelerin ön plana çıkması bekleniyor.

MOBİL CÜZDAN GÖZDE OLACAK

Araştırmaya göre, mobil cüzdan kullanımı bu yıl daha da yaygınlaşacak. Capgemini’ye göre global e-ticaret ödemelerinin yarısından fazlasının dijital cüzdanlar ile yapılması bekleniyor. Ayrıca dünya nüfusunun yüzde 60’ının da gelecek üç yıllık dönemde mobil cüzdan teknolojisini tamamen benimseyeceği öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön