01 / 09 / 2024

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

Covid-19 salgını, e-ticaretteki büyüme ivmesi ve değişen tüketici davranışları, dijital ödeme pazarının da hızla büyümesini beraberinde getirdi. 2023 yılında da pazarın yeni teknolojiler ve platformlar ile daha da büyümesi bekleniyor.



GERÇEK ZAMANLI ÖDEMELER

Global gerçek zamanlı ödemeler pazarının 2023 yılında hızla büyüyeceği öngörülüyor. Pazarın 2023 yılında 26 milyar dolar olacağı belirtilirken, yıllık büyüme hızının da 2028’e kadar yüzde 33 olacağı tahmin ediliyor. Bu büyümede, büyük ölçüde akıllı telefonların ve bağlı cihazların yaygınlaşan kullanımının yanı sıra tüketicinin daha hızlı ödeme için artan talebi etkili olacak.

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

YAPAY ZEKA KULLANIMI ARTACAK

IDC Research’e göre, bütün dünya genelinde yapay zekaya yapılan harcamalar artacak. Tahminlere göre bu harcamaların 2023’te 500 milyar doları aşması bekleniyor. Özellikle finans kuruluşları ve işletmeler sahtekarlık ve dolandırıcılığı önlemenin yanı sıra müşteri verilerini korumak ve verimliliği artırmak amacıyla yapay zekadan yararlanmaya devam edecek.

REGÜLASYON TEKNOLOJİLERİ

Dijital ödemeler pazarında, bu yıl gerçekleşecek regülasyon teknolojilerinin de sektörde rekabeti değiştirmesi bekleniyor. Alternatif finans, blokchain ve yapay zeka yatırımlarıyla fintek sektörü dünya genelinde bütün hükümetlerin dikkatini çekecek. RegTech olarak adlandırılan regülasyon teknolojileri sektörünün 2022 ile 2026 arasında yüzde 200 arasında büyüyeceği tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön