17 / 05 / 2024

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

Covid-19 salgını, e-ticaretteki büyüme ivmesi ve değişen tüketici davranışları, dijital ödeme pazarının da hızla büyümesini beraberinde getirdi. 2023 yılında da pazarın yeni teknolojiler ve platformlar ile daha da büyümesi bekleniyor.



TEMASSIZ ÖDEMELER YÜKSELİŞTE

Pandemiyle temassız ödemelere artın ilginin bu yıl da devam edeceği öngörülüyor. Mordor Intelligence’a göre, 2021 yılında 1,7 trilyon dolara ulaşan mobil ödeme pazarı, 2025 yılına kadar 4,8 trilyon dolara ulaşacak. Bu büyümede temassız özelliğe sahip POS terminalleri ve cihaz düzeyinde destek gibi temel temassız ödeme ekosistemine yapılan yatırımların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ödeme sistemlerinde akıllara durgunluk veren yenilikler! Nakit devri kapandı, artık ödemeleri böyle yapacaksınız!

Juniper Research’ün araştırmasına göre ise temassız ödeme işlemleri 2022 yılında 4,6 trilyon dolara ulaşırken, 2027 yılında temassız ödeme işlem hacminin 10 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor.

GÖMÜLÜ FİNANS PAZARI BÜYÜYECEK

Dijital ödeme pazarında gelecekte etkili olacak trendlerden bir diğeri de gömülü finans. Gömülü finans, Servis Modeli Bankacılığı (BaaS) ile Uygulama Programları Arayüzleri (API) kullanarak finansal hizmetlerin finansal olmayan hizmet sağlayıcıları tarafından verilebilmesi anlamına geliyor.

Global Embedded Finance Market raporunda, gömülü finansın tüm dünyada 2022 yıl sonu itibariyle 241 milyar dolarlık bir hacme ulaşacağı belirtilirken, 2029 yılında ise bu hacmin 776 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön