03 / 05 / 2024

Ölüdeniz'deki kirlilik sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi!

Ölüdeniz'deki kirlilik sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi!

Fethiye Ölüdeniz'de son zamanlarda artan ve şikayetlere konu olan deniz kirliliği için sivil toplum örgütleri harekete geçti. Kaymakam Çalık'la görüşen sivil toplum temsilcileri, bin liralık deniz süpürgesi ile sorunun çözüleceğini söyledi.



Kirlilik alarmı verilen Ölüdeniz'de, sorunun deniz süpürgesi ile çözülebileceği belirtildi. Fethiye Kent Konseyi, TEMA ve diğer sivil toplum örgütleri temsilcileri, konuyu Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'a iletti. TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Eskici, Fethiye Belediyesi Çevre Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak ve Fethiye ve Göçek arıtma tesislerinden sorumlu çevre mühendisi Sefa Türkmen, Çalık'ı makamında ziyaret etti. 


Makineyi alsınlar 


Ölüdeniz'de yaşanan kirliliğin kendilerini çok üzdüğünü anlatan Tirli, 3 bin liralık deniz süpürgesinin bir an önce alınmasını istedi. Tirli, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ölüdeniz'den ayrılan konukların, "Yeniden gelmem" dediklerini söyledi. Valiliğin, deniz süpürgesi alımı için harekete geçtiğini, ancak görevden ayrılması nedeniyle konunun masada kaldığını belirten Tirli, acil önlem alınması gerektiğine dikkat çekti. 


Yüzde 90 çözüyor


Babadağ yamaç paraşütü merkezi ile Ölüdeniz'in şirketler tarafından işletildiğini anlatan Tirli, "Ölüdeniz'in imajını kurtaracak, sürdürülebilir turizm için 3 bin TL yatırım gerekiyor. Deniz süpürgesi bu sorunu yüzde 90 oranında çözüyor. Yüzeysel kirliliği bertaraf ediyor. Ölüdeniz'de arıtma olmaz, pompa istasyonları olmalı. Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın başlattığı, şimdi Büyükşehire geçen bölgesel kanalizasyon ve arıtma projesine destek verilmeli. Ölüdeniz'i öldürmeyelim" dedi. 


Milliyet Akdeniz 


Geri Dön