18 / 05 / 2024

Ölüdenizdeki kirlilik

Ölüdenizdeki kirlilik

Fethiye Ölüdeniz'de son zamanlarda artan ve şikayetlere konu olan deniz kirliliği için sivil toplum örgütleri harekete geçti. Kaymakam Çalık'la görüşen sivil toplum temsilcileri, bin liralık deniz süpürgesi ile sorunun çözüleceğini söyledi.

Bosch Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 25 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch çamaşır makineleri, yüksek teknolojili sensörlerle donatılmıştır ve bu sayede yıkama programını, yıkamakta olduğunuz çamaşırların türüne, ağırlığına ve kirlilik düzeyine göre otomatik olarak ayarlar. Bosch Çamaşır Makinesi uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar

Manisa'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda cephe sağlıklaştırma çalışmalarına başladı. Gerçekleştirilecek çalışmalarla görüntü açısından kirlilik oluşturan işyeri cephelerinin yepyeni bir görünüm kazanacağı belirtildi

1998 yılında Göksu Deresi için kampanya başlatılmış!

1998 yılında kirlilik nedeniyle boğulma noktasında olan Göksu Deresi'nin ıslahı için geniş kapsamlı bir kampanya başlatılacakmış. Düzenlenecek şenlikle uzmanların katılacağı paneller ve Bulutsuzluk Özlemi'nin sahneye çıkacağı konserler yapılacakmış.

Melikgazi'de görsel kirlilik oluşturan barakalar yıkılacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç "Gülük Çeşmesi ve Hamamı ile yapılan onarım ve bakım çalışması çerçevesinde, görsel kirlilik arz eden yapılar yıkılarak çevresi ile bütünleşmesi sağlandı." dedi.

1991 yılında Haliç kaderine terk edilmiş!

1990 yılında yüzlerce kanalizasyonun ve atölyelerin atıklarının boşaldığı Haliç'te kirlilik aşırı boyutlara varmış. İstanbul Belediyesi, denizi kirletiyor gerekçesiyle Haliç kollektörlerini kapatmasıyla Haliç tekrardan kokmaya başlamış.

Erdemli'de çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde denizdeki kirliliği en aza indirecek AB destekli 13 milyon Euro'luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, proje hakkında açıklamalar yaptı.

Van Gölü'ndeki kirlilik için eylem planı!

Van Gölü'ndeki kirlilik için eylem planı hazırlanıyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Türkiye'nin ve bölgenin en önemli değerlerinden Van Gölü'nün korunması için "eylem planı" hazırlama çalışmalarına başladı.

Mogan Gölü'nü kurtarma planı!

Suyunun yosun tuttuğu ve kirlilik nedeniyle balık ölümlerinin yaşandığı Mogan Gölü’nü kurtarmayı amaçlayan protokolün imzalanmasının ardından dün de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir sempozyum düzenledi.

Ahmet Cevdet Yalçıner: Denizdeki her deprem tsunami yaratmaz!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, ' Denizdeki her deprem tsunami yaratmaz ' dedi.

Ölüdeniz'deki kirlilik sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi!

Fethiye Ölüdeniz'de son zamanlarda artan ve şikayetlere konu olan deniz kirliliği için sivil toplum örgütleri harekete geçti. Kaymakam Çalık'la görüşen sivil toplum temsilcileri, bin liralık deniz süpürgesi ile sorunun çözüleceğini söyledi.

Süleyman Çakır Lisesi ve Kılıçoğlu Sineması'nın yıkılması kirlilik yarattı!

Süleyman Çakır Lisesi ve Kılıçoğlu Sineması Ocak ayında yıkıldı. İki binanın yıkılması soması şehrin iki noktasnda moloz dağı oluştu. Esnaf aylardır kaldırılmayan molozlar yüzünden isyan bayrağı açtı.

Soma'da atıklar hava kirliliği yaratıyor!

301 maden emekçisinin hayatını kaybettiği Soma'da bu kez hava kirliliği sorunu yaşanıyor. Ocaklardan çıkarılan atıkların yanması sonucu çevreye is ve duman kokusu yayılıyor. Kirlilik insan sağlığı tehdit edici boyutlara ulaşıyor.

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi imza töreni yarın gerçekleşecek!

Ülkemizdeki tüm denizlerin kirliliğinin ve kalitesinin 3 yıl süreyle izleneceği “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi” ÇED ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı arasında imzalanacak sözleşme ile başlıyor...

Ölüdenizdeki kirlilik Haberi

Ölüdenizdeki kirlilik

Kirlilik alarmı verilen Ölüdeniz'de, sorunun deniz süpürgesi ile çözülebileceği belirtildi. Fethiye Kent Konseyi, TEMA ve diğer sivil toplum örgütleri temsilcileri, konuyu Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'a iletti. TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Eskici, Fethiye Belediyesi Çevre Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak ve Fethiye ve Göçek arıtma tesislerinden sorumlu çevre mühendisi Sefa Türkmen, Çalık'ı makamında ziyaret etti. 


Makineyi alsınlar 


Ölüdeniz'de yaşanan kirliliğin kendilerini çok üzdüğünü anlatan Tirli, 3 bin liralık deniz süpürgesinin bir an önce alınmasını istedi. Tirli, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ölüdeniz'den ayrılan konukların, "Yeniden gelmem" dediklerini söyledi. Valiliğin, deniz süpürgesi alımı için harekete geçtiğini, ancak görevden ayrılması nedeniyle konunun masada kaldığını belirten Tirli, acil önlem alınması gerektiğine dikkat çekti. 


Yüzde 90...