14 / 05 / 2024

Önce TOKİ şimdi TOGG! Hükümetin yeni adımı belli oldu

Önce TOKİ şimdi TOGG! Hükümetin yeni adımı belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları paylaşılırken, yerli otomobil markası TOGG ile ilgili de önümüzdeki zamanlarda benzer bir proje yapılacağı iddia edildi. İşte detaylar...



‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi’ sloganı ile geçtiğimiz günlerde duyurulan TOKİ Sosyal Konut girişiminin ardından ilk yerli otomobil TOGG ile ilgili de benzer bir adımın atılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesinin detaylarının açıklanmasında 81 ilde 5 sene içinde 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı şekilde arsa ve 50 bin iş yerinin vatandaşın önüne sunulacağını açıklamıştı.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; AK Parti’de görevli alan kişiler, hükümetin seçim öncesi yaptığı bu kritik hamleyi, “Başlatmış olduğumuz konut hamlesi, kararsız seçmeni ‘Yaparsa yine AK Parti yapar’ noktasına getirmiş durumda. Projenin iki senede tamamlanacak olması, vatandaşı ‘istikrar’dan yana oy kullanmaya teşvik edecek” şeklinde düşündürüyor.

İKİNCİ ANAHTAR

Hükümetin TOKİ aracılığı ile gerçekleştirecek olan bu girişiminin ardından ilk yerli otomobil TOGG ile birlikte de benzer bir adımın atılacağı ifade ediliyor.

Parti kurmayları, TOGG’un 2023 yılı seçimlerinin hemen öncesinde satışa sunulacağını dile getirerek, aracın segmentinin dolayısı ile de fiyatının düşük olmayacağına fakat ÖTV indirimi, peşinatsız uzun vade avantajı gibi olanakların vatandaşa verebileceğini ifade ediyor.

TOGG’u üretecek fabrikanın 29 Ekim’de açılmış olacağını hatırlatan parti kurmayları, yerli otomobilin satışına 2023 senesi mart ayı içinde başlanacağına dikkatleri çekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön