02 / 05 / 2024

Ons altında FED beklentisi! Faiz kararı öncesi baskılanıyor mu?

Ons altında FED beklentisi! Faiz kararı öncesi baskılanıyor mu?

FED faiz kararı bu akşam Türkiye saati ile 21.00’de açıklanacak. Karar öncesi altının ons fiyatı son bir ayın en düşük seviyesi olan 1807 dolar seviyelerine kadar geriledi.



ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışına gideceği beklentisi ons altında düşüş olarak kendini gösterdi. Ons altın gün içinde son bir ayın en düşük seviyesini gördü fakat öğle saatlerinden sonra hafif yükselişe geçti.

FED faiz kararı bu akşam Türkiye saati ile 21.00’de açıklanacak. Karar öncesi altının ons fiyatı son bir ayın en düşük seviyesi olan 1807 dolar seviyelerine kadar geriledi. Öğle saatlerinden sonra ise 1830 dolara çıktı. İç piyasada ise dolar kurundaki artış sebebiyle gram altın 1015 TL’den, çeyrek altın 1655 TL’den, tam altın ise 6 bin 620 TL’den işlem görüyor.

Ons altında FED beklentisi! Faiz kararı öncesi baskılanıyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön