09 / 05 / 2024

Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?

Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?

Sosyal konut hamlesi konut fiyatlarını düşürecek mi? Orta sınıf yeniden ev sahibi olabilecek mi? Ayrıntıları gelecek hafta açıklanacak Sosyal Konut Hamlesi piyasalardaki yangını söndürecek mi? Merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde...



Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?

İstanbul özelinde bu tip projenin yar alacağı arsaların şehrin çok dışında olacağını kaydeden Şahbaz, "İstanbul'un her ilçesi ayrı bir dünya, Beyoğlu, Beşiktaş, Kadıköy, Beylikdüzü hepsi ayrı ayrı dünyalar, şehir dışında yapılacak projelerin şehir merkezindeki konut fiyatlarını ya da kiraları düşüreceğini sanmıyorum" dedi. Konut sektörünün alt üst eden asıl faktörün hem Türkiye'de hem dünyada düşük faiz olduğunu dile getiren Şahbaz, "Son 12 yıldır düşük faiz konut piyasasını altüst etti. Düşük faiz konutu yatırım aracı haline getirdi. Şimdi ABD'de Avrupa'da faizler yükselmeye başladı ama bizde hala düşüyor. Diyelim ki cebinizde TL var. MB faizi yüzde 13, bankaya yatırsanız yüzde 20 faiz alacaksınız. Enflasyon yüzde 80. Paranız yüzde 60 eriyor, dolar da kendi içinde değeri düşüyor. Yapılacak en iyi şey mülk almak. Konut fiyatlarının hem dünyada hem Türkiye'de artmasının ana nedeni bu" diye konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön