08 / 05 / 2024

Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?

Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?

Sosyal konut hamlesi konut fiyatlarını düşürecek mi? Orta sınıf yeniden ev sahibi olabilecek mi? Ayrıntıları gelecek hafta açıklanacak Sosyal Konut Hamlesi piyasalardaki yangını söndürecek mi? Merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde...



Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?

Yabancıya konut satışı sınırlanmalı

"İnşaat maliyetlerinde artış var ama bunlar bir süre sonra normalleşmeye başlayacak. Ama faizler bu kadar düşük olduğu sürece bu konuyu çözmek mümkün değil" diyen Şahbaz, yabancıllara konut satışının da fiyatların yükselmesinin bir diğer önemli nedeni olduğunu söyledi. Antalya'da. İstanbul'un bazı semtlerinde ve kıyı şehirlerindeki artışın yabancı alımları yüzünden olduğunu belirten Şahbaz, "Yabancıya konut satışı ile Türkiye'nin döviz açığını kapatmak mümkün değil. Konutunu satan parasını Türkiye'de tutmuyor ya yurtdışına çıkarıyor ya da yurt dışında konut alıyor. Bu uygulama döviz krizinin çözümü değil. Hedefine hizmet etmeyen bir politika derhal son verilmesi lazım." dedi. Şahbaz benzer bir durumun İngiltere'de de yaşandığını belirterek "Araplar, Ruslar gidip orada da konut aldı. Şu anda Londra merkezinde sadece İngiltere dışından gelenlerin evleri var. İngilizler şehir dışına taşınmak zorunda kaldı. İngiltere'de Brexit gibi tepkilerin ardında bu tip sosyal sancılar var" diye konuştu. Şahbaz kısa vadede yabancıya konut satışının sınırlandırılması ve vatandaşlık verilmemesi gerektiğini, faizlerin makul bir seviyeye çekilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta krediler kesildi, fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatları düşecek mi? İşte konut fiyatları ile ilgili son gelişmeler!

Konut fiyatlarında yeni zirve! Konut Fiyat Endeksi Haziran'da yüzde 9 arttı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön