29 / 04 / 2024

OSS: Yurt içi satışlar dolar bazında yüzde 10,83 oranında yükseldi

OSS: Yurt içi satışlar dolar bazında yüzde 10,83 oranında yükseldi

Otomotiv satış sonrası pazarında yaşanan artış trendi üçüncü çeyrekte de giderek devam etti. İşte haberin ayrıntıları...



Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneğinin (OSS) yaptığı açıklamasına göre, OSS, otomotiv satış sonrası pazarında senenin üçüncü çeyreğini, üyelerinin de katıldığı bir anket ile değerlendirdi. OSS Derneğinin, 2023 Yılı 3'üncü Çeyrek Sektörel Değerlendirme Anketi'ne göre, otomotiv satış sonrası pazarı geçen senenin son zamanında başlayan artış trendini üçüncü çeyrekte de sürdürdü

Buna göre, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde, senenin ikinci çeyreğine göre yurt içi satışlar dolar bazında ortalama olarak yüzde 10,83 yükseliş gösterdi. Yine senenin üçüncü çeyreğinde 2022'nin aynı zamanına göre yurt içi satışlarda dolar bazında ortalama olarak yüzde 17,02 yükseliş oldu. Bu dönemde dağıtıcı üyelerin satışlarında dolar bazında ise yüzde 19,69 artış olurken, üretici üyelerde bu oran yüzde 15,38 seviyesinde kaydedildi.

dunya.com'da yer alan habere göre; yapılan ankette, senenin son çeyreğiyle ilgili beklentilere de yer verildi. Bu durumda sektörde 2023'ün son çeyreğinde yurt içi satışlarda dolar bazında yüzde 3,1 artış olduğuda gözlemlendi. Anket ayrıca, geçen yılın aynı zamanına göre satışlarda dolar bazında yüzde 8,33'lük artışa dikkat çekti.

Öte yandan, 2023 ikinci çeyreğinde yüzde 61,8 olan tahsilat zamanlarında bir değişiklik olmadığını kaydeden OSS Derneği üyelerinin oranı da üçüncü çeyrekte yüzde 59,5 oldu. Ankete katılan üyelerin yüzde 42,9'u yılın ilk çeyreğinde istihdamını artırırken üyelerin yüzde 52,4'ü ise söz konusu dönemde istihdamını korudu. Yılın ikinci çeyreğine kıyasla istihdamının azaldığını belirten üye oranı yüzde 4,8 seviyesinde kaldı.

 OSS: Yurt içi satışlar dolar bazında yüzde 10,83 oranında yükseldi

EN BÜYÜK SIKINTI NAKİT AKIŞI

Ankette sektördeki problemler oldukça dikkat çekiyor. Üyelerin, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde gözlemlediği problemlerin başında "nakit akışında yaşanan problemler" gelirken, diğer bir problemde "tedarik problemleri" önceki döneme göre gerileme eğilimine yöneldi. Üyelerin yüzde elli dört virgül biri nakit akışında yer alan problemleri sektör için en büyük sıkıntı olarak kaydetti. Ankete katılanların yüzde 45,2'si kargo maliyetlerine ve teslimat problemlerine, yüzde 42,9'u da döviz kuru ve kur artışına dikkat çekti.

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Çinli otomobil markası Türkiye'de piyasayı ele geçirecek aracı satışa sunuyor! Fiyatı çok uygun

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön