28 / 04 / 2024

Otellerde doluluk oranı yüzde 90'ı geçti!

 Otellerde doluluk oranı yüzde 90'ı geçti!

DENTUROD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Karakan: ''Yılbaşı dönemi için bölgedeki otellerin doluluk oranları yüzde 90'ı geçti''



Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Karakan, yılbaşında bölgedeki otellerin doluluk oranlarının yüzde 90'ı geçtiğini söyledi. 

     Karakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli'nin termal kaynaklar yönünden çok zengin bir bölge olduğunu ve bu alanda yüzyıllar öncesine uzanan bir kültürü olduğunu ifade etti. 

     Denizli'nin antik çağa uzanan bir geçmişle sahip olduğu termal kaynaklarla bir şifa merkezi konumunda olduğunu dile getiren Karakan, son yıllarda başta Karahayıt olmak üzere Denizli'de bir çok termal turizm yatırımının hayata geçtiğini ve kentin bu alanda hızla ilerleme kaydettiğini söyledi. 

     Karakan, yapılan yatırımlarla birlikte bölgenin cazibesinin arttığını belirterek, şunları kaydetti: 

     ''Artık insanlarımız, tatil dönemlerinde termal tesisleri, kaplıcaları tercih etmeye başladı. Yılbaşındaki rezervasyonlar, bunun en güzel kanıtlarından bir tanesi. Şu anda yılbaşı dönemi için bölgedeki otellerin doluluk oranları yüzde 90'ı geçti. 

     Yılbaşı için tesislerde çeşitli aktiviteler yapılacak, ama en önemlisi ziyaretçilerimiz termal sulardan yararlanacaklar. Bölgede her bütçeye hitap edebilecek birçok otel, motel ve pansiyonlarımız, gelen misafirlerimizin rahat ve mutlu bir şekilde tatil yapabilecekleri her türlü imkan var. Yılbaşında da buraya gelen misafirlerimiz sağlıklarını pekiştirerek buradan ayrılacaklar.'' 

AA


Geri Dön