04 / 05 / 2024

Otomobilde büyük muamma! Zam mı, indirim mi?

Otomobilde büyük muamma! Zam mı, indirim mi?

Otomobil sektörü aralık ayında fiyatların yüzde 6 arttığını bildirirken, TÜİK ise yüzde 2,77 düştüğünü açıkladı. Peki hangisi doğru? Otomobil fiyatları gerçekten aralık ayında düştü mü yoksa zamlandı mı?



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yayımladığı verilerde, geçtiğimiz aralık ayında otomobil fiyatlarının yüzde 2,77 oranında düştüğünü açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, aralıkta otomobillere ortalama yüzde 6 civarında zam geldiğini söylüyor.

Otomobilde büyük muamma! Zam mı, indirim mi?

Sözcü’de yer alan habere göre, TÜİK, benzinli otomobil fiyatlarının aralıkta aylık bazda yüzde 2,77 düştüğünü bildirdi. Ancak sektör temsilcileri bu dönemde ÖTV matrah düzenlemesine rağmen fiyatların yüzde 6 zamlandığını bildirdi. Diğer taraftan otomotiv fiyatları 2022'de yüzde 80-150 aralığında artarken, TÜİK'e göre son bir yıllık zam yüzde 31,7 ile sınırlı kaldı.

Sektör temsilcileri, kasım ayının sonunda otomobillerde ÖTV matrah limitinin artırılması sonrası sıfır araçlarda indirim beklendiğini ancak bu indirimin çok sınırlı sayıda araçta çok sınırlı oranlarda gerçekleştiğini; dolayısıyla resmi verilere yansıyacak önemli bir indirimin oluşmadığını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön